Powered by

Τμ. Φορολογίας: Τιτάνιες προσπάθειες για στελέχωση

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φορολογίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για την περαιτέρω στελέχωση του Τμήματος, τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, νομοθεσιών και συστημάτων που θα προσδώσει πραγματική αξία σε όλους τους υπαλλήλους του Τμήματος.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που περιέχουν δηλώσεις του Εφόρου σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η Διεύθυνση του Τμήματος Φορολογίας διευκρινίζει ότι «σε καμιά περίπτωση η οποιαδήποτε δήλωση αποσκοπούσε να αφήσει αιχμές εναντίον της παραγωγικότητας οποιουδήποτε υπάλληλου· τουναντίον, η ουσία των δηλώσεων αποσκοπούσε να τονιστεί ο τεράστιος όγκος εργασίας που συσσωρεύτηκε στο Τμήμα επί σειρά αρκετών ετών και η τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για να αποπερατωθεί όλη αυτή η εργασία, η οποία καταγράφηκε κατόπιν εντολής του προηγούμενου Εφόρου κου Λαζάρου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με ομαλό τρόπο η ενοποίηση των Φορολογικών Τμημάτων».

Η Διεύθυνση σημειώνει πως γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και φιλοδοξίες μαζί με τη Διεύθυνση και ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτελεστεί όλη αυτή η καθυστερημένη εργασία.

«Τα αποτελέσματα από την προσπάθεια αυτή είναι ήδη πολύ θετικά κάτι το οποίο τονίστηκε στη Βουλή αρκετές φορές. Δεν θα μπορούσε καμιά δήλωση να είναι αρνητική για τους υπαλλήλους του Τμήματος αφού χάρη σε αυτούς έχουμε ήδη καλύψει το 50% των εκκρεμουσών υποθέσεων. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε με τις πράξεις ή παραλείψεις τους αμαυρώνουν την εικόνα του Τμήματος δεν μπορεί να υποβαθμίσουν το τεράστιο έργο που επιτελείται από τους υπόλοιπους υπαλλήλους», προστίθεται.

«Η προσδοκία μας», σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση, είναι στο τέλος αυτής της πορείας να κτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο φορολογικό τμήμα, το οποίο να χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των πολιτών του Κράτους και ταυτόχρονα ο κάθε υπάλληλος να νοιώθει περήφανος που αποτελεί κομμάτι του. Είμαι πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες όλων μας θα ευοδωθούν και ο στόχος θα επιτευχθεί.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ