Powered by

Με έξωση απειλούνται βιομήχανοι που δεν πληρώνουν νοίκι

Ένας στους τρεις επιχειρηματίες που ενοικιάζουν τεμάχια σε βιομηχανικές περιοχές δεν καταβάλλουν δεν πληρώνουν ενοίκιο και το Υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή προωθούν μέτρα προκειμένου να καταστεί δυνατή ή έξωσή τους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», συνολικά 300 από τους περίπου 900 επιχειρηματίες που ενοικιάζουν τεμάχια σε βιομηχανικές περιοχές, δεν καταβάλλουν ενοίκιο και οι εν λόγω περιπτώσεις έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες όπως κινηθούν  νομικές διαδικασίες εις βάρος των κακοπληρωτών, ενώ το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο λόγω των χρονοβόρων δικαστικών διαδικασιών.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε πως υπάρχουν παραδείγματα τα οποία βγάζουν μάτι, όπως η μη καταβολή ενοικίου από εταιρεία για 17 χρόνια. Πρόσθεσε πως κινήθηκαν νομικές διαδικασίες αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση αφορά τεμάχιο το οποίο νοίκιαζε η εταιρεία «Ορφανίδης». Τα υποστατικά περιήλθαν υπό τον έλεγχο τράπεζας η οποία ζήτησε από τον υπουργό Εμπορίου να ανανεώσει τη σύμβαση ενοικίου για άλλα 33 χρόνια, ώστε να μπορέσει να τα πουλήσει. Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι ζήτησε τη γνώμη του Γενικού Ελεγκτή και κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε πως εάν θα πουληθεί το υποστατικό, θα πωληθεί από το κράτος και όχι την Τράπεζα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου λαμβάνει νομικά μέτρα και εναντίον όλων όσοι χρησιμοποιούν υποστατικά σε βιομηχανικές ζώνες για τη λιανική πώληση εμπορευμάτων. Την ίδια ώρα, όσοι αλλάζουν τη χρήση των βιομηχανικών υποστατικών που βρίσκονται σε κυβερνητικές βιομηχανικές περιοχές παραπέμπονται στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη δικαστικών μέτρων. 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ