Powered by

Αποζημιώσεις €19,28 εκατ. στους αγρότες

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους €19.286.000 στον αγροτικό κόσμο θα δοθούν στον αγροτικό κόσμο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη ανομβρία, τις χαλαζοπτώσεις και τους παγετούς δήλωσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Γεωργίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης σε δηλώσεις του προς τα προς τα ΜΜΕ ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Γεωργίας για καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις κύριες καλλιέργειες του τόπου μας.   

«Το ύψος της αποζημίωσης αποφασίσθηκε μετά από εκτιμήσεις του ΟΓΑ και του Υπουργείου Γεωργίας κατόπιν δηλώσεων ζημιάς στις οποίες προέβησαν οι πληγέντες αγρότες  και η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει άμεσα», δήλωσε ο υπουργός.

Στην καταβολή αποζημιώσεων θα δοθεί προτεραιότητα σε σιτηροπαραγωγούς για να βοηθηθούν έμπρακτα την περίοδο της σποράς αλλά και παραγωγούς εσπεριδοειδών, αγκινάρας και μέσπιλων, οι οποίοι θα πάρουν προκαταβολή 50% της αποζημίωσης. Ακολούθως, θα αποζημιωθούν οι υπόλοιποι δικαιούχοι με το υπόλοιπο ποσό να δίνεται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016, μετά από την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

«Πρόκειται για ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο σε μια ομολογουμένως δύσκολη στιγμή λόγω των συνεπειών των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, λόγω και της αδυναμίας του ΟΓΑ, και στέκεται  αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών μας για ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας», τόνισε ο υπουργός Γεωργίας.  

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ