Powered by

Καθορίζοντα τα επόμενα βήματα στις έρευνες για την οικονομία

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά τις υποθέσεις που αφορούν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, έχει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Κατά τη συνάντηση, την τρίτη κατά σειρά, αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας των ερευνών και καθορισμός των επόμενων βημάτων με στόχο τη συμπλήρωση και προώθηση υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του με τους ανακριτές, ο κ. Κληρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “είναι αδύνατο να τεθούν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα πέραν της δεδηλωμένης πρόθεσης τόσο της Νομικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας όπως συμπληρωθούν οι υποθέσεις το συντομότερο δυνατόν”.

“Ασφαλώς όλοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο και άλλες σε λιγότερο και η όλη εργασία συνεχίζεται κανονικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για κουκούλωμα ή κάλυψη οποιωνδήποτε υποθέσεων ή προσώπων, υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα”, σημείωσε.

Αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί διήμερη σύσκεψη με τους ανακριτές κατά την οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, “έγινε μια γενική ανασκόπηση όλων των θεματικών ενοτήτων και όλων των υποθέσεων που έχουν τεθεί κάτω από τις θεματικές αυτές ενότητες”.

Σημείωσε δε ότι “εξετάστηκε στην κάθε περίπτωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερευνώμενη υπόθεση, αν απαιτείται κάτι περισσότερο να γίνει και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες”.

Κληθείς να πει εάν ολόκληρη η έρευνα είναι προς το τέλος, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι «ολόκληρη η έρευνα δεν θα είναι ποτέ προς το τέλος. Θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί. Εκείνο που είναι προς το τέλος είναι κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες έχουν έρθει ή πρόκειται να έρθουν στη Νομική Υπηρεσία για να εξεταστούν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα».

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο