Powered by

Η Airbnb κερδίζει μερίδιο αγοράς στην Γαλλία

Η Airbnb (εταιρεία που επιτρέπει την ενοικίαση κατοικιών από τουρίστες) κέρδισε μερίδιο αγοράς στη Γαλλία, τον πρώτο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, παρότι μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων πίεσε πτωτικά τις κρατήσεις στα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

 

Ο ιστότοπος apartment sharing της εταιρίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατάφερε να προσελκύσει 3,6 εκατ. ταξιδιώτες στη Γαλλία τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο αριθμός μεταφράζεται σε άλμα 86% σε σχέση με το περσυνό καλοκαίρι.

Κατά τα άλλα, τα ταξίδια προς την ευρωπαϊκή χώρα μειώθηκαν κατά πολύ φέτος στον απόηχο των θανάσιμων τρομοκρατικών επιθέσεων που συντάραξαν το Παρίσι και την Νίκαια και παρά το Euro που προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Τη στιγμή που οι επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια στοίχισαν πάνω από 200 ζωές, φόβοι για νέες τρομοκρατικές ενέργειες έπληξαν την πληρότητα των ξενοδοχείων, η οποία υποχώρησε στο χαμηλό –για καλοκαιρινή περίοδο- του 63,7% τον Αύγουστο, έναντι 90% τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της STR που επικαλείται το περιοδικό Bloomberg.

Οι κρατήσεις για ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Νίκαια έκαναν βουτιά μέχρι και 30% μετά την επίθεση, όπως είχε ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση τον Ιούλιο.

Η Airbnb κέρδισε μερίδιο αγοράς ακόμη και εν μέσω απεργιών δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων αεροπορικών και σιδηροδρομικών εταιριών, οι οποίες οδήγησαν σε διακοπή των ταξιδιών στη χώρα. Η κίνηση στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση που ανατάραξε τις αγορές ταξιδιών το 2009.

Μετά τη Γαλλία, η Airbnb εμφάνισε το μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων στην Ιταλία και την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι. Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις διαμονές σχεδόν να διπλασιάζονται μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, που οδήγησαν σε πτώση της στερλίνας και έκαναν τα ταξίδια εκεί φθηνότερα για τους ξένους, εξήγησε η εταιρία.

Οι συνολικοί φιλοξενούμενοι της Airbnb σε σπίτια στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 74% σε 16 εκατ. ανθρώπους, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας