Powered by

Πιέσεις προμηθευτών στην Apple

Καθώς η Apple παλεύει με τη φετινή υποχώρηση στις πωλήσεις iPhones, πιέζει για πιο συμφέρουσες συμφωνίες με τους προμηθευτές για τα εξαρτήματα, την στιγμή που οι φορείς τηλεπικοινωνιών στην κρίσιμη αγορά της Κίνας έχουν κινητοποιηθεί με μεγαλύτερες εκπτώσεις για να τονώσουν τις πωλήσεις των έξυπνων τηλεφώνων του τεχνολογικού κολοσσού.

Τους τελευταίους μήνες, προμηθευτές της Apple τονίζουν ότι η εταιρία τους ζητά να δεχθούν μειωμένες τιμές για εξαρτήματα που προορίζονται για την επόμενη γενιά των iPhones, ενώ υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τον όγκο παραγγελιών. Αυτό αναμένεται να πλήξει τα κέρδη κάποιων προμηθευτών για το δεύτερο μισό του έτους.

Στο μεταξύ η China Telecom έχει αρχίσει να πουλάει μοντέλα iPhone 6s για 4.288 γουάν (642 δολάρια), πολύ κάτω των 5.288 γουάν που αναφέρει η κινεζική ιστοσελίδα της Apple. Οι αντίπαλοι φορείς China Mobile και China Unicom επίσης προσφέρουν iPhones με μεγάλες εκπτώσεις, αν και όχι τόσο μεγάλες όσο η China Telecom.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ίδιο μοντέλο πωλείται από μεγάλους φορείς τηλεπικοινωνιών για 649 δολάρια, επισημαίνει το MarketWatch.

Αν και αυτές οι εταιρίες συνήθως προσφέρουν iPhones με έκπτωση πριν κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο, είναι σπάνιο ένα iPhone να πωλείται στην Κίνα φθηνότερα σε σχέση με τις ΗΠΑ, λόγω των δασμών εισαγωγής εξαρτημάτων και των φόρων προστιθέμενης αξίας που ανεβάζουν τις τιμές στην ασιατική χώρα.

Ως εκ τούτου, η Apple αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις στην προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της, εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης παγκοσμίως και του σοβαρού ανταγωνισμού των συχνά κερδοσκοπικών κινεζικών εταιριών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.