Powered by

SNB: Αμετάβλητα τα επιτόκια, συνεχίζεται η ανάκαμψη

Συνέχιση της ανάκαμψης αναμένει η Ελβετική Εθνική Tράπεζα (Swiss National Bank), σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη περίπου 1,5% για φέτος, αλλά τονίζει ότι το φράγκο παραμένει σημαντικά ισχυρό. Παράλληλα διατήρησε την επεκτατική νομισματική πολιτική της, με το επιτόκιο να παραμένει στο -0,75%.

Η SNB υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται και δείχνει ελαφρώς ισχυρότερη σε σχέση με τα μέσα ή τα τέλη του περασμένου έτους. Αλλά κατά το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται πιο μέτρια σε σχέση με το πρώτο, πράγμα που οφείλεται κυρίως σε μια προσωρινή αποδυνάμωση στην Ευρώπη. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν είναι ικανοποιητική η χρησιμοποίηση της ελβετικής παραγωγικής ικανότητας.

Σύμφωνα με το Reuters, η κεντρική τράπεζα αναμένει ανάπτυξη περίπου 1,5% για το σύνολο του έτους. Για την παγκόσμια οικονομία, εξακολουθεί να προβλέπει πως η μέτρια ανάπτυξη θα συνεχιστεί κατά τους ερχόμενους μήνες. Σε σχέση με την απόφαση των Βρετανών για Brexit, επανέλαβε ότι έχει επιφέρει αβεβαιότητα και καθιστά δυσκολότερη την παγκόσμια οικονομική προοπτική.

Η SNB τονίζει πως η ανάκαμψη είναι πιθανό να εξαπλωθεί σταδιακά και στην αγορά εργασίας, εκτιμώντας ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας θα πρέπει να σταθεροποιηθεί μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Θα παραμείνει, όμως, η ανισορροπία στις αγορές στεγαστικών δανείων και ακινήτων. Η τράπεζα ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε αυτές τις αγορές, καθώς και ότι θα επαναξιολογεί τακτικά την ανάγκη για προσαρμογή του αντικυκλικού κεφαλαιακού αποθέματος.

Κίνδυνοι εξακολουθούν να απειλούν την παγκόσμια οικονομία, τόνισε η SNB στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως γι' αυτό το λόγο υποβαθμιζονται οι προσδοκίες ανάπτυξης σε Βρετανία και ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ:euro2day.g

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας