Powered by

Η Ford μεταφέρει την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων στο Μεξικό

Η παραγωγή μικρών οχημάτων της εταιρίας πρόκειται να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταφερθεί στο χαμηλότερου κόστους Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Fields. Η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας εντείνει ακόμη περισσότερο την «κόντρα» Ford-Τραμπ.

«Θα έχουμε μετακινήσει ολόκληρη την παραγωγή μας μικρών αυτοκινήτων στο Μεξικό και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών» μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, επεσήμανε την Τετάρτη ο Fields, απευθυνόμενος σε αναλυτές της Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίου επενδυτών που οργάνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως τονίζει το Reuters, ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ που βρισκόταν εχθές στο Φλιντ του Μίσιγκαν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, χαρακτήρισε «φρικτή» την απόφαση της Ford. Ο Τραμπ επικρίνει τις επενδύσεις της εταιρίας στο Μεξικό ήδη εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχει δεσμευτεί να πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αντιστρέψει αυτές τις κινήσεις, σε περίπτωση που εκλεγεί.

«Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί», σχολίασε ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος, στον οποίο ο Fields έχει στο παρελθόν απαντήσει τονίζοντας πως, ως παγκόσμια εταιρία, η Ford πρέπει να γίνεται ανταγωνιστική με στέρεες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 1,6 δισ. δολάρια στο Μεξικό, για την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων που θα ξεκινήσει το 2018. Πάντως, πηγή που επικαλείται το πρακτορείο υποστήριξε ότι η παραγωγή εκεί αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας