Powered by

Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Remedica

Υπογράφτηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου η συμφωνία εξαγοράς της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica Holdings ανακοινώθηκε από τη νοτιοαφρικανική Ascendis Health, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Ως μια ισχυρή και ξεκάθαρη ψήφο προς την κυπριακή οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών την εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Remedica, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές κυπριακής εταιρείας που έγινε ποτέ.

Μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στη Λεμεσό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως "τέτοιες κινήσεις επιβεβαιώνουν πως η Κύπρος διαθέτει προοπτικές να προσελκύσει ανάλογες σημαντικές ξένες επενδύσεις".
 
"Είναι με τέτοιες κινήσεις που θα διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας μας, με εξωστρέφεια, με διατήρηση και ενίσχυση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, έτσι που θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες και έτσι είναι που θα πάει ο τόπος μας μπροστά", συμπλήρωσε.
 
Είπε, ακόμη, πως ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ξένους επενδυτές πως "το κράτος και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σταθερού, ασφαλούς και ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος για επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα".
 
Από την πλευρά του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica, Χαράλαμπος Παττίχης, διαβεβαίωσε ότι, όχι μόνο δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά δημιουργούνται προοπτικές για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς αναμένεται διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Remedica, η οποία θα διατηρήσει την επωνυμία της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγορά της Remedica Holdings ανακοινώθηκε από την Ascendis Health την Τρίτη 24 Μαΐου. Η συμφωνία για την εξαγορά της Remedica προνοεί την άμεση καταβολή €260 εκατ. και άλλων €75 εκατ. μετά από 3 χρόνια.

Με βάση τη συμφωνία, η Remedica θα ενσωματωθεί στο τμήμα (division) Ascendis Pharma-Med και θα γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ισχυρότερου, διεθνή παίκτη στο τομέα της υγείας.

Η Remedica διαθέτει πάνω από 300 φαρμακευτικά προϊόντα σε 100 χώρες, κυρίως σε αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Παρέχει βασικά φάρμακα, όπως η θεραπεία της ελονοσίας και αντιβιοτικά για την παγκόσμια μη-κυβερνητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστα ιδρύματα, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

H Ascendis Health Ltd ιδρύθηκε το 2008 με έδρα τη Νότιο Αφρική και δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και του ιατρικού εξοπλισμού. Κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα υγείας και φροντίδας για τον άνθρωπο αλλά και τα ζώα και τα φυτά, τόσο στη Νότιο Αφρική όσο και διεθνώς. Λειτουργεί μέσω τριών τμημάτων: Consumer Brands, Pharma-Med και Phyto-Vet. Μερικές από τις επωνυμίες που κατέχει η εταιρεία είναι οι Solal, Evox, SSN, Bolus, Marltons, Nimue, RCA, Sportron και Swissgarde.

Το Pharma-Med, τμήμα στο οποίο εισέρχεται  εισάγει και διαθέτει επιλεγμένα φαρμακευτικά προϊόντα σε γιατρούς, χονδρέμπορους, φαρμακεία και νοσοκομεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Παράλληλα, παρέχει ιατρικά μηχανήματα στους τομείς της γενικής χειρουργικής, γυναικολογίας, ουρολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, καρδιολογίας, διάγνωσης και ακτινολογίας.

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας