Powered by

Ενιαίο τέλος διαχείρισης οικιακών αποβλήτων

Στην επιβολή ενιαίου τέλους διαχείρισης οικιακών αποβλήτων προχωρεί η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει δικαιότερη αντιμετώπιση των πολιτών, καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα οι κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της επαρχίας Λάρνακας καλούνται να καταβάλουν υψηλότερα τέλη σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, διευκρίνισε πως με την ολοκλήρωση όλων των υποδομών διαχείρισης οικιακών αποβλήτων αναμένεται να επιβληθεί ενιαίο τέλος. Πρόσθεσε πως στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, οι κάτοικοι πληρώνουν λιγότερα τέλη καθώς τα οικιακά απόβλητα καταλήγουν σε σκυβαλότοπους όπου και θάβονται, κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι παράνομο με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. 

Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για το νέο διαχειριστή της Πάφου και αναμένεται στις επόμενες μέρες να αναλάβει τη διαχείριση, ενώ ξεπερνιούνται και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την Κόσιη, με το Συμβούλιο να εκχωρήσει την αρμοδιότητα στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και σύντομα θα προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την εξεύρεση νέου διαχειριστή. 

Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο που θα συναφθεί για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ο κ. Κουγιάλης σημείωσε πως επιχειρείται να συμφωνηθεί όπως μεγάλο ποσοστό των οικιακών από τα οικιακά απόβλητα της Λευκωσίας να καταλήγουν στη Κόσιη, οδηγώντας τον σκυβαλότοπο Κοτσιάτη σε οριστικό κλείσιμο μέχρι τα τέλη του 2018.

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας