Powered by

ΕΕ: Άνοδος βιομηχανικών τιμών πλην της Κύπρου

Κατά 0,7% αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση (τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με το Μάιο του 2016) οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού  στη ζώνη του ευρώ ( EA19 ) και κατά 0,8 % στην ΕΕ των 28 . Η τάση αυτή καταγράφεται σε όλα τα κράτη μέλη εκτός από την Κύπρο, όπου μειώθηκαν κατά -0,2% , σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Τον Μάιο του 2016 οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,6 % και στις δύο ζώνες. Τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 3,1 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,9 % στην EE των 28 . Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού μειώθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη πλην της Μάλτας ( + 1,0% ) ενώ η Κύπρος είχε την τρίτη μεγαλύτερη πτώση ( μετά την Ελλάδα -7,3 % και την Ολλανδία -6,2 % ) .

Η αύξηση 0,7% στο σύνολο της βιομηχανίας στη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με το Μάιο του 2016 οφείλεται σε αυξήσεις 2,4 % στον τομέα της ενέργειας , 0,3 % για τα ενδιάμεσα αγαθά και 0,1 % στα δύο κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά , ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για  τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,2 % . Στην ΕΕ των 28 , η αύξηση κατά 0,8 % οφείλεται στην άνοδο της τάξης του 2,8 % στον τομέα της ενέργειας , 0,3 % για τα ενδιάμεσα αγαθά και κατά 0,1 % για τα  κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά , ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Η μείωση 3,1 % στις τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας στη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015, οφείλεται στην πτώση των τιμών του 8,7% στον τομέα της ενέργειας , 2,6 % για τα ενδιάμεσα αγαθά και 0,5 % για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4 % για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 0,8 % για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας μειώθηκαν κατά 1,0 % . Στην ΕΕ , η μείωση κατά 2,9% οφείλεται στην πτώση του 8,6 % στον τομέα της ενέργειας , κατά 2,3% για τα ενδιάμεσα αγαθά και 0,5 % για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά , ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,6 % για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 0,9 % για διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας μειώθηκαν κατά 0,8 %.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.