Powered by

Moody's: Aναβαθμίζει τις προβλέψεις για την κινεζική ανάπτυξη

Η Moody's Investors Service αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, στον απόηχο «σημαντικών» δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών για τόνωση.

Ο οίκος αναμένει ανάπτυξη 6,6% για την ενδοχώρα το 2016 από 6,3% που εκτιμούσε προηγούμενα. Για το 2017 προβλέπει ανάπτυξη 6,3% από 6,1%.

«Η επιβράδυνση και η εξισορρόπηση της οικονομίας της Κίνας είναι πιθανό να είναι σταδιακή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Madhavi Bokil, ανώτατη αναλύτρια στον Moody's. «Ως εκ τούτου, δεν αναμένουμε η Κίνα να επηρεάσει αρνητικά σε σημαντικό βαθμό τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης για το υπόλοιπο 2016 και το 2017», πρόσθεσε.

Ο οίκος αναβάθμισε επίσης τις προβλέψεις του για την Ιαπωνία. Όπως ανέφερε, αναμένει ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,7% το 2016 και 0,9% το 2017, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,4% και τα δύο έτη.

Παράλληλα αναβάθμισε και τις προβλέψεις για τις αναδυόμενες αγορές της G20 κατά 0,2% σε 4,4% το 2016 και 5% το 2017, κυρίως διότι Ρωσία και Βραζιλία συρρικνώνονται με πιο αργούς ρυθμούς και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη της Κίνας είναι υψηλότερες.

Όσον αφορά στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ο Moody's υποβάθμισε την πρόβλεψη για τις ΗΠΑ σε 1,7% από 2% για το 2016, λόγω χαμηλότερων προκαταρκτικών δεδομένων για το δεύτερο τρίμηνο. Για το 2017 διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του στο 2,3%.

Ο οίκος είχε ήδη αναθεωρήσει τις προβλέψεις για Βρετανία και ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα και πλέον αναμένει ανάπτυξη 1,5% το 2016 και 1,2% το 2017 στη Βρετανία, καθώς και 1,5% και 1,3% για την ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων επικαλέστηκε την αύξηση των εθνικιστικών πιέσεων και του προστατευτισμού, αλλά και το φόβο για περαιτέρω κατακερματισμό του μπλοκ με τις εκλογικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα είχε παγκόσμιας κλίμακας συνέπειες, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.