Powered by

Mobile Internet και IoT οδηγούν την παγκόσμια οικονομία

Δύο τεχνολογίες, το Mobile Internet και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things - IoT), αλλάζουν το παγκόσμιο οικονομικό προφίλ της επόμενης δεκαετίας. Με βάση αυτές θα αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες αλλά και θα εξελιχθούν υφιστάμενες.

Ο τζίρος εκτιμάται σε τρισεκατομμύρια δολάρια και αφορά τόσο σε άυλα οφέλη που θα έχει ο καταναλωτής όσο και σε έσοδα επιχειρήσεων που θα στηρίξουν τη λειτουργία τους σε αυτές τις εφαρμογές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το mobile Internet θα μπορούσε να δημιουργήσει σε ετήσια βάση περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά οικονομικά οφέλη από το 2025.

Από αυτά τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεταξύ 1 και 4,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα αφορά στο πλεόνασμα του καταναλωτή. Μέχρι 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια θα είναι η αξία των ωφελημάτων που θα αποκομίσουν οι εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να κερδίσουν δίνοντας στους εργαζομένους τους πρόσβαση σε πληροφορίες όπου κι αν βρίσκονται, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να συνεργάζονται πιο εύκολα. Το υπόλοιπο από τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του κινητού Internet θα προέρχεται από απομακρυσμένες υπηρεσίες υγείας, καθώς και από εφαρμογές για εκπαίδευση, δημόσιες υπηρεσίες και λιανικό εμπόριο.

Μέχρι το 2025, εφαρμογές για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα μπορούσαν να έχουν οικονομικό αντίκτυπο από 900 δισεκατομμύρια δολάρια έως 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, στον τομέα της μεταποίησης και μόνο.

Όταν το mobile Internet και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων συνδυάζονται, οι οικονομικές δυνατότητες είναι πραγματικά εκπληκτικές. Οι εφαρμογές του θα επηρεάσουν όλες τις δραστηριότητες από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες. Για παράδειγμα στην υγεία, οι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν ραντεβού με τους γιατρούς τους από το σπίτι και να διαβιβάσουν τα αποτελέσματα από εξετάσεις που έκαναν στον εαυτό τους.

ΠΗΓΗ: Premium.paratiritis.gr/euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.