Powered by

ΕΒΕ Λάρνακας: Όχι στην επιβολή πλαφόν για το λιμάνι

Την αντίθεση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) στην επιβολή πλαφόν, εκφράζει με γραπτή ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Όθωνας Θεοδούλου, επισημαίνοντας πως  ένα λιμάνι με πλαφόν στις ποσότητες διακίνησης φορτίων είναι ένα λιμάνι χωρίς προοπτική και μέλλον, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της Λιμενικής Βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεοδούλου προσθέτει στην ανακοίνωση του πως μετά από συζήτηση του θέματος με τους χρήστες του λιμανιού, ο υπουργός επέδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες, οι οποίες θα αφήσουν εκτεθειμένες τις εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν το λιμάνι.  «Θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική μελέτη να οριστικοποιηθεί η μελέτη των Συμβούλων ενώ θα πρέπει να συζητηθούν οι πιθανές χρήσεις του Λιμανιού Βασιλικού ως επίσης και οι χρεώσεις του», επισημαίνει.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης των επιχειρηματιών κατά ομάδα φορτίου με το Υπουργείο Συγκοινωνιών, για καταγραφή των προβλημάτων του κάθε χρήστη του Λιμανιού.

Στη συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών με  το Δ.Σ του ΕΒΕ Λάρνακας και τους χρήστες του λιμανιού, το ΕΒΕΛ «ανέφερε ότι κατά την παρουσίαση των μελετητών (Ernst & Young) στην Επιτροπή Ανάπτυξης των πρώτων αποτελεσμάτων της μελέτης, δεν δόθηκαν στοιχεία για τις χρήσεις του έργου (κρουαζιέρα, μαρίνα, επιδιορθώσεις mega yachts κ.α.). Αναμένεται από τους μελετητές ότι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν στοιχεία και εμπεριστατωμένες απόψεις, στις οποίες θα στηρίξουν τις ανάλογες χρήσεις του έργου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε το ΕΒΕΛ για το θέμα της διαδικασίας δήλωσης ενδιαφέροντος για τις παλιές εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Λάρνακας και για το θέμα των ψηφιδωτών τα οποία έχουν ανακαλυφθεί στη Λάρνακα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης-Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)