Powered by

Ανοδική πορεία για δέκατο μήνα στις εγγραφές εταιρειών

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο του 2016 το ενδιαφέρον εγγραφής νέας εταιρείας στην Κύπρο, με τις αιτήσεις να σημειώνουν αύξηση για 10ο συνεχόμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 11,4%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015. Το πρώτο εξάμηνο ο αριθμός των αιτήσεων σημειώνει σημαντική αύξηση 21,9%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας ανήλθε τον Ιούνιο του 2016 στις 1.016, σε σύγκριση με 912 τον περσινό Ιούνιο.

Αυτός είναι ο 10ος συνεχόμενος μήνας και ο 21ος στους τελευταίους 28 μήνες που καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων εγγραφής νέας εταιρείας, σε ετήσια βάση. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, Μάιο, ο αριθμός των αιτήσεων σημείωσε τον Ιούνιο μείωση 5,2%.

Το πρώτο 6μηνο του 2016, ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας ανήλθε στις 6.366, σε σύγκριση με 5.222 το αντίστοιχο 6μηνο του 2015, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 21,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για έγκριση ονόματος ανήλθε τον Ιούνιο του 2016 στις 2.324, σε σύγκριση με 1.822 τον περσινό Ιούνιο, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 27,55%.

Σύνολο εγγεγραμμένων εταιρειών
Εξάλλου, το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών ανήλθε στο τέλος Ιουνίου του 2016 στις 204.817.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών, οι νέες εγγραφές εταιρειών ανήλθαν στο τέλος του πρώτου 6μηνου του τρέχοντος έτους στις 6.267. Εντός Ιουνίου του 2016 οι νέες εγγραφές παρουσίασαν σημαντική αύξηση 19,9%, σε σύγκριση με το τέλος Μαΐου που ήταν 5.227. Σε ολόκληρο το 2015 οι νέες εγγραφές είχαν ανέλθει στις 11.270.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους υπήρξε και διαγραφή εταιρειών για διάφορους λόγους.

Οι νέες επιπρόσθετες εγγραφές που αφορούν αλλοδαπές εταιρείες ανήλθαν το πρώτο 6μηνο του 2016 στις 24, ενώ για όλο το 2015 είχαν ανέλθει στις 71.

Αριθμός ατόμων και εταιρειών που πτώχευσαν
Ο συνολικός αριθμός εταιρειών που πτώχευσαν (διατάγματα εκκαθάρισης) ανήλθε το πρώτο 6μηνο του 2016 στις 66. Ολόκληρο το 2015 είχε ανέλθει στις 80.

Ο αριθμός των ατόμων που πτώχευσαν (διατάγματα παραλαβής) ανήλθαν την ίδια περίοδο στους 27, σε σχέση με 136 για ολόκληρο το 2015.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εκούσιες εκκαθαρίσεις ανήλθαν στο τέλος Ιουνίου στις 1.011, ενώ ολόκληρο το 2015 είχαν ανέλθει στις 2.113.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU
Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Στο μικροσκόπιο η Κύπρος για ρύπους, κρίσιμες οντότητες, τελωνειακά συστήματα, συντελεστές ΦΠΑ και ProDriveNet