Πρώην Λαϊκή: Τι πουλήθηκε και τι απομένει

Εργασίες σε συνολικά έξι χώρες αλλά και μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου αποτελούν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία τυγχάνουν διαχείρισης από τον Κρις Παύλου, ο οποίος λογοδοτεί στην Αρχή Εξυγίανσης, δηλαδή την Κεντρική Τράπεζα, για κάθε ενέργειά του.

Πρόσφατα ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής, Κρις Παύλου, ανακοίνωση την πώληση της Marfin Bank στη Ρουμανία, ενώ όπως δήλωσε στο InBusinessNews εντός του καλοκαιριού εκτιμάται να ολοκληρωθεί η πώληση εργασιών σε:
-Ρωσία
-Ουκρανία
-Σερβία

Οι εργασίες που θα παραμείνουν προς πώληση, με την προσδοκία ότι θα πωληθούν πριν το 2016 να εκπνεύσει, αφορούν τη συμμετοχή της πρώην Λαϊκής στο μετοχική κεφάλαιο της Lombard Bank στη Μάλτα και της συμμετοχής κατά 99% στην ελληνική, επενδυτική τράπεζα IBG.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των προαναφερθέντων στοιχείων θα τύχουν χειρισμού από τον εκκαθαριστή της πρώην Λαϊκής, ο οποίος θα διοριστεί από την Αρχή Εξυγίανσης με ένα και μοναδικό σκοπό: Να καταβάλει –ό,τι είναι δυνατόν- στους πιστωτές της πρώην Λαϊκής. Οι πρώτοι που έχουν δικαίωμα να λάβουν κάποιο ποσό είναι οι κουρεμένοι καταθέτες της τράπεζας. Με ιεραρχική σειρά, όταν εφαρμόστηκε το κούρεμα, επηρεάστηκαν:
1. Μέτοχοι
2. Κάτοχοι αξιογράφων ή ομολόγων
3. Καταθέτες

Η σειρά αποζημίωσης από τη διαδικασία Πώλησης εργασιών της πρώην Λαϊκής είναι αντίστροφη από την πιο πάνω σειρά, επηρεαζόμενων πλευρών.

Σημειώνεται πάντως ότι τα δισεκαττομύρια που χάθηκαν υπό μορφή μετοχικού κεφαλαίου, αξιογράφων ή ομολόγων και βεβαίως καταθέσεων δεν καλύπτονται από τα μερικά δεκάδες εκατομμύρια που θα προκύψουν από την πώληση εργασιών της πρώην Λαϊκής στο εξωτερικό.

 

Δειτε Επισης

Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας