Powered by

Commerzbank: Μειώνει την παρουσία της στη Νέα Υόρκη

Η Commerzbank σχεδιάζει να περιορίσει τις δραστηριότητές της στην Νέα Υόρκη, εξαλείφοντας περίπου 100 θέσεις εργασίας και αποσυρόμενη από ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς.

Ο Michael Reuther, επικεφαλής κεφαλαιαγορών στη γερμανική ημικρατική τράπεζα, σκιαγράφησε τα σχέδιά του σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο που εξέτασε η Handelsblatt. Οι προτάσεις συνάδουν με τη στρατηγική της Commerzbank στην επενδυτική τραπεζική, η οποία περιλαμβάνει τη συγκέντρωση ορισμένων λειτουργιών σε λιγότερες περιοχές για τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

«Η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση στην Νέα Υόρκη θα οδηγήσει σε μια μείωση στον αριθμό θέσεων εργασίας», τόνισε το στέλεχος στην εγκύκλιο. Πρόκειται είτε για ρόλους στην επεξεργασία συναλλαγών, είτε για θέσεις back office. Παράλληλα, θα επηρεαστεί ένας «χαμηλός διψήφιος αριθμός θέσεων» front office, περιλαμβανομένων ρόλων που συνδέονται με τις πωλήσεις και την επικοινωνία με πελάτες.

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η Commerzbank βρίσκεται σε διαδικασία αναδιαμόρφωσης από όταν έλαβε κυβερνητικές διασώσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης την περίοδο 2008-2009. Το γερμανικό κράτος εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του ένα μερίδιο 15% στην τράπεζα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων