Powered by

Weidmann: Ευκαιρία για Φρανκφούρτη το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσφέρει στη Βρετανία μια γρήγορη και δίκαιη συμφωνία εξόδου για να περιορίσει το οικονομικό κόστος, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesabenk, Jens Weidmann.

«Καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον στο να μπουν εμπόδια στο εμπόριο» ανέφερε σε ομιλία του ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ. «Αλλά η Ε.Ε. δεν θα έπρεπε να συμπεριφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με καλύτερο τρόπο από ότι στην Ελβετία ή στην Νορβηγία» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως ενώ το Brexit μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ευρωζώνης και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα τραπεζικά κέρδη, είναι μια πολιτική κρίση και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω τόνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ίδιος τόνισε πως η Βρετανία κάνει λάθος που αποχωρεί από την Ε.Ε., αλλά επισήμανε πως είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την Φρανκφούρτη να γίνει μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες celebrities–Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά
Τζερόμ Πάουελ (Fed): Βασικός παράγοντας για την υψηλή αβεβαιότητα οι δασμοί Τραμπ