Κ. Ιορδάνους: Aνάγκη για ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου

Σήμερα έχουμε ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης και δίνεται η ευκαιρία να αρχίσουμε ξανά για την ανάπτυξη της οικονομίας αφήνοντας πίσω τη διαφθορά και ωθώντας την υγιή επιχειρηματικότητα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνους, στο έκτο Nicosia Economic Congress την Πέμπτη 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ηilton Cyprus στη Λευκωσία. 

Όπως σημείωσε ο κ. Ιορδάνους, oι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες ξεπερνούν την κρίση πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τις χώρες που δεν έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. «Η Κύπρος πρέπει να πάρει μάθημα από αυτό και να αναπτύξει και προωθήσει τα δικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», υπέδειξε.

Ο Δημήτρης Βάκης, Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, στον δικό του χαιρετισμό στο συνέδριο, περιγράφοντας τις τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή αλλά και διεθνής οικονομίας δήλωσε πως: «Μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Οι εκλογές στη Βουλή ανάδειξαν περισσότερες φωνές και απόψεις που εκπροσωπούν τους πολίτες. Διεθνώς υπάρχει μια συνεχής τάσης για διαφάνεια στο κράτος ενώ προωθούνται αυστηρές νομοθεσίες για τη φορολογία. Παράλληλη υπάρχει ελάχιστη ρευστότητα στην Ευρώπη».

Τέλος, έθεσε ερωτήματα τα οποία έχουν ανάγκη να απαντηθούν άμεσα: «Πιο είναι το κατάλληλο μοντέλο για την αξιολόγηση της οικονομίας; Που πρέπει να επενδυθούν τα λεφτά και πότε; Υπάρχει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου και αν όχι πρέπει;».

 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού
Έξι προτροπές προς τις κυπριακές Αρχές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Μαρία Παναγιώτου: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Σωτήρης Μαρκίδης: Από τις 27 Μαΐου η Δήλωση για ΦΠΑ 5% για αγορά κατοικίας μόνο μέσω Tax For AlI
Ν. Χριστοδουλίδης για Eurobasket: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Υπ. Μεταφορών για τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού»
Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής