Vincenzo Guzzo: Εξηγεί τους λόγους για συντηρητικές προβλέψεις

Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας στο 2% σε ετήσια βάση για την περίοδο 2017-2020 προβλέπει ο εκπρόσωπος του ΙΜF στην Κύπρο Vincenzo Guzzo ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο του έκτου Nicosia Economic Congress την Πέμπτη 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ηilton Cyprus στη Λευκωσία.

Ο κ. Guzzo χαρακτήρισε ως πολύ καλή την πορεία της κυπριακής οικονομίας και εξήγησε παράλληλα τους λόγους για τους οποίους μακροπρόθεσμα οι προβλέψεις παρουσιάζονται συντηρητικές. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο μεγάλος όγκος των NPLs αποτελεί την σημαντικότερη πρόκληση για το μέλλον καθώς καταδεικνύει ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις υπερδανείζονται.

Πρόσθεσε πως δεύτερη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία αποτελεί ο δημόσιος τομές ο οποίος, όπως υπογράμμισε, συνεχίζει να παρουσιάζει ψηλό χρέος. «Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ανάπτυξη είναι να δημιουργήσεις ρευστότητα για επενδύσεις που θα αποφέρουν καρπούς μακροχρόνια».

Οι δυσκολίες για το επιχειρείν στην Κύπρο αποτελεί την τρίτη μεγάλη πρόκληση που η κυπριακή οικονομία θα πρέπει να αντιμετωπίσει ανέφερε ο κ. Guzzo, υπογραμμίζοντας πως η γραφειοκρατία θα πρέπει να εξαλειφθεί. Επισήμανε, ωστόσο πως παρουσιάζονται ευκαιρίες για να καταστεί η Κύπρος περισσότερο «business friendly», ενώ χαρακτήρισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για προσέλκυση εταιρειών και επενδύσεων στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού
Έξι προτροπές προς τις κυπριακές Αρχές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Μαρία Παναγιώτου: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Σωτήρης Μαρκίδης: Από τις 27 Μαΐου η Δήλωση για ΦΠΑ 5% για αγορά κατοικίας μόνο μέσω Tax For AlI
Ν. Χριστοδουλίδης για Eurobasket: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Υπ. Μεταφορών για τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού»
Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής