Powered by

ΕΥΕ 2016: «Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά»

Από τον πόλεμο στην ανεργία και από εκεί στην ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή εκδήλωση για τους Νέους στις 20 και 21 Μαΐου στο Στρασβούργο δίνει το λόγο στους νέους της Ευρώπης για τα κρίσιμα θέματα της εποχής μας. Σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα οι συμμετέχοντες , όλοι ηλικίας από 16 έως 30 ετών, ανταλλάσουν ιδέες για το μέλλον της ΕΕ και άλλα θέματα που αφορούν τη νεολαία. 

Στην εκδήλωση στο κτίριο του ΕΚ στο Στρασβούργο αναμένονται περίπου 7.500 Ευρωπαίοι ηλικίας 16 ως 30 ετών, μεταξύ των οποίων περίπου 120 νέοι από την Κύπρο, για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για σειρά θεμάτων που απασχολούν την Ένωση και τη νεολαία σήμερα. Από την Κύπρο συμμετέχουν οι οργανισμοί Rooftop Theatre Group, Agros Environmental Group, Youth Dynamics, Cypriot Enterprise Link, Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας, Λύκειο Λινόπετρας και Λύκειο Αποστόλου Πέτρου και Παύλου.Στο τέλος των εργασιών θα συντάξουν έκθεση με τις ιδέες που συζήτησαν και θα τις παρουσιάσουν στους ευρωβουλευτές. Κατά τη εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 150 δραστηριότητες, ενώ περισσότερες από 50 ομάδες και οργανισμοί συμβάλλουν στην οργάνωση των μισών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις, εργαστήρια με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων ΜΚΟ που θα επικεντρωθούν σε πέντε θεματικούς τομείς:
•    Πόλεμος και Ειρήνη: προοπτικές για έναν ειρηνικό κόσμο
•    Απάθεια ή Συμμετοχή: ατζέντα για μια ζωντανή δημοκρατία
•    Αποκλεισμός ή Πρόσβαση: τέλος στην ανεργία των νέων
•    Στασιμότητα ή Καινοτομία: η αυριανός εργασιακός κόσμος
•    Κατάρρευση ή Επιτυχία: νέοι δρόμοι για μια Βιώσιμη Ευρώπη

Εκτός από τα σημαντικά πολιτικά ζητήματα, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και πολιτισμό, επιστήμη και κοινωνική αλλαγή. Ενώ, ανάμεσα στους διαπιστευμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ 2014 Denis Mukwege, η σύζυγος του νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ για το 2015 Ensaf Haidar, η Επίτροπος Απασχόλησης Marianne Thyssen και η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti.

Δειτε Επισης

Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια