Κ. Τορέγας: Θα γίνουν άλματα στις επικοινωνίες που δε φανταζόμαστε

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, η Cyta παρουσίασε τον Co- Director του Cyber Security Policy and Research Institute (CSPRI), δρ. Κωστή Τορέγα.

«Όπως έγινε το μεγάλο άλμα της σταθερής στην κινητή τηλεφωνία είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πολλά άλλα άλματα στα επόμενα δέκα χρόνια που δε μπορούμε καν να τα φανταστούμε», δήλωσε ο κ. Τορέγας στην κάμερα του InBusinessNews.

Ο Κωστής Τορέγας σημείωσε ακόμη πως βλέπει την Κύπρο πολύ δυνατή στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με πρωταγωνιστή τη Cyta η οποία έχει φτιάξει μια πολύ καλή υποδομή για την ανάπτυξη μιας «ψηφιακής οικονομίας».

Ο κ. Τορέγας συμμετείχε στο 6o Συνέδριο και Έκθεση Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών με ομιλία με θέμα: «Οι επιχειρήσεις στην υπηρεσία της κοινωνίας με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής».
Σε ένα περιβάλλον όπου όλα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, είναι σημαντική η επένδυση στις μικρές, νεαρές και καινοτόμες εταιρείες. Σύμφωνα με τον κ. Τορέγα, οι επενδύσεις στην τεχνολογία δεν πρέπει να γίνονται απλά για αύξηση της κερδοφορίας και των πωλήσεων μιας εταιρείας, αλλά να εξυπηρετούν ένα πιο υψηλό σκοπό που να συνάδει με την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προσφέρεται με τη στήριξη της Cyta με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Δειτε Επισης

4ο CITEA Digital Cyprus Conference: Η τεχνολογία ως επιταχυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης (video)
Στους δωρητές του TechIsland η BrainRocket-Βασικός παίχτης στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας της Κύπρου
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία το 4ο CITEA Digital Cyprus Conference (pics)
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Η αξιοποίηση των big data από τις επιχειρήσεις...Πώς και γιατί μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη
Λευτέρης Γαροφαλάκης: «Η ασφάλεια δεν είναι αυτοσκοπός»-Το AI και η μετάβαση στα Windows 11
Khaliq Khan: Γιατί το ΑΙ μεταμορφώνει την έννοια της αξίας στους οργανισμούς
Mark Oost: Tα πραγματικά οφέλη των AI agents και της GenAI