17 αιτήσεις στο Δικαστήριο

Συνολικά 15 αιτήσεις για διατάγματα απαλλαγής οφειλών και δύο αιτήσεις προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής οφειλών που αφορούν την αναδιάρθρωση χρεών. συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας προστασίας της κύριας κατοικίας τους, καταχωρήθηκαν στο δικαστήριο το διήμερο 16 και 17 Μαΐου, από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Γιώργος Καροτσάκης, επισήμανε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καταχωρηθούν στο δικαστήριο 40 αιτήσεις για διατάγματα απαλλαγής οφειλών και μέχρι τέσσερις αιτήσεις προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι δεν θα σταματήσει η καταχώρηση των αιτήσεων στα δικαστήρια, ενώ “με την πρόσληψη των δέκα νέων λειτουργών και τη δημιουργία των νέων υποδομών θα μπορέσει η Υπηρεσία να διεκπεραιώνει γρηγορότερα τις αιτήσεις και να υποβάλλονται στα δικαστήρια πιο αποτελεσματικά”.

Έχουμε βρει τη νομολογία για να στηρίξουμε αυτές τις λύσεις και τώρα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να προχωρήσουμε, πρόσθεσε.

Σε σχέση με το Σχέδιο του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, που αφορά την προστασία της κύριας κατοικίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και το οποίο είχε σταλεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ για έγκριση, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει κάποιες ερωτήσεις από την Επιτροπή, προσθέτοντας ότι από τα ερωτήματα εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μη έγκριση του σχεδίου από την Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας εξήγησε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Κρατικών Ενισχύσεων εξετάζουν κατά πόσον το σχέδιο θα δημιουργήσει οποιεσδήποτε στρεβλώσεις και αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αφορούν αυτούς τους τομείς.

“Ευελπιστούμε ότι το σχέδιο σύντομα θα είναι διαθέσιμο προς τους πολίτες και τις μικρές επιχειρήσεις για να αιτηθούν μέσω του ΚΟΑΓ και της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας και να μπορέσουν να προστατέψουν την κύρια κατοικία τους και να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια τους”, σημείωσε.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι το σχέδιο προβλέπει επιχορήγηση του 60% των δόσεων του δανείου με μέγιστο ποσό 10.000 κρατική στήριξη ετησίως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού
Έξι προτροπές προς τις κυπριακές Αρχές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Μαρία Παναγιώτου: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Σωτήρης Μαρκίδης: Από τις 27 Μαΐου η Δήλωση για ΦΠΑ 5% για αγορά κατοικίας μόνο μέσω Tax For AlI
Ν. Χριστοδουλίδης για Eurobasket: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Υπ. Μεταφορών για τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού»
Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής