Powered by

Δημητριάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κύπρο από ξένους επενδυτές

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι λόγω της βελτίωσης της οικονομίας της Κύπρου υπάρχει έμπρακτο αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους να επενδύσουν στη χώρα, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.
 
Ο κ. Δημητριάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας με επαγγελματικούς φορείς του λιμένα Λάρνακας, στη παρουσία εκπροσώπων των οίκων παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young Société d`Avocats and the Greek και SALFO & Associates SA, για το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο Υπουργός είπε ότι «στόχος της συνάντησης ήταν, στα πλαίσια της εξέλιξης του έργου για τη μαρίνα και το λιμάνι της πόλης, να ακούσουμε τις απόψεις και ανησυχίες των υφιστάμενων εμπορικών χρηστών του λιμανιού, γιατί έχουν κάποιες ανησυχίες, ώστε οι Σύμβουλοι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία με στόχο το γρηγορότερο δυνατόν να κάνουν τη δουλειά τους».
 
Πρόσθεσε ότι το ίδιο έγινε χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δημαρχεύοντα και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και σημείωσε πως είχε «υποσχεθεί από την αρχή ότι θα υπάρχει επαφή μαζί με τους φορείς της πόλης».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον σήμερα είναι καλύτερες οι προοπτικές για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως «σίγουρα είναι καλύτερες οι προοπτικές διότι η οικονομία μας είναι σημαντικά βελτιωμένη”. Όταν η οικονομία μιας χώρας είναι σε καλή κατάσταση αυτό διευκολύνει τις ξένες επενδύσεις, είπε και σημείωσε πως «κανένας δεν θα έρθει να επενδύσει στη χώρα σου εάν είσαι ένα κράτος χρεοκοπημένο, γιατί υπάρχει ανησυχία».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «έχουν ήδη προσελκυστεί  στη χώρα μας κάποιοι ξένοι επενδυτές και με τη διαδικασία που αφορά το λιμάνι Λεμεσού, αλλά και με άλλες διαδικασίες. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί πραγματικά βλέπουμε έμπρακτα λόγω της βελτίωσης της οικονομίας, ένα αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας».
 
Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς, συνέχισε, «είναι να δημιουργήσουμε ένα θετικό περιβάλλον γι’αυτούς για να επενδύσουν γιατί αν δεν το δημιουργήσουμε εμείς, θα πάνε κάπου αλλού. Οι ξένοι επενδυτές έχουν επιλογές να πάνε σε όποια χώρα θέλουν, οπόταν εμείς θα πρέπει να τους προσφέρουμε όρους ίσους με τις άλλες χώρες, οι οποίες προσπαθούν να τους ελκύσουν εκεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε ότι «βεβαίως υπάρχει χώρος για τη μαρίνα της Λάρνακας, αφού τα έργα των μαρίνων συνδυάζουν και εμπορικές δραστηριότητες. Η Λάρνακα είναι διαφορετική από ένα τουριστικό μέρος όπως η Αγία Νάπα και το Παραλίμνι, είναι διαφορετικής κατεύθυνσης και η μαρίνα θα είναι σε μια πόλη που λειτουργεί όλο το χρόνο και όχι για 2 – 3 μήνες».
 
Ερωτηθείς για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «όσον αφορά την Γ Φάση του έργου είμαστε στη διαδικασία να βγούμε σε προσφορές για τα κατασκευαστικά σχέδια. Οσον αφορά την Δ Φάση υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των μερών που εμπλέκονται ή όπου έχουν ενδιαφέρον εκεί στο κομμάτι του δρόμου, εάν δηλαδή θα είναι 2 ή 4 λωρίδες, προχωρούμε να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα».
 
Σε παρατήρηση ότι ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας είναι επικίνδυνος δεδομένου ότι σε κάποιο σημείο υπάρχει μόνο μία λωρίδα με αποτέλεσμα σε περίπτωση δυστυχήματος, να υπάρχει δυσκολία προσέγγισης διαφόρων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα ασθενοφόρα, ο Υπουργός είπε ότι «είναι όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν κάνουμε σχεδιασμό των δρόμων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης