Ο Φαίδωνος, ο Δαμιανού και η κάρτα φιλάθλου

Οι απανωτές κατηγορίες του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, σε σχέση με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστο Δαμιανού και η σιωπή του δεύτερου έναντι των κατηγοριών για εμπλοκή του στην υπόθεση κάρτας φιλάθλου και Logicom, οδήγησε το InBusinessNews σε έρευνα αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

Τα στοιχεία που κατέχει το InBusinessNews δείχνουν ότι η ιστορία βάσει του συνειρμού που ο κ. Φαίδωνος κάνει, φαίνεται να έχει κενά, αφού το δικηγορικό γραφείο της Logicom στην υπόθεση με την κάρτα φιλάθλου είναι άλλο και όχι του κ. Δαμιανού, ενώ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έχει εγγράψει θέμα στη Βουλή για ανατροπή του διαγωνισμού για την κάρτα φιλάθλου.

Οι βασικές κατηγορίες
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα δύο βασικά σημεία στα οποία στέκεται ο κ. Φαίδωνος αναφορικά με την εμπλοκή του βουλευτή του ΑΚΕΛ στην υπόθεση είναι δύο: Το πρώτο αφορά κατηγορία ότι ο Άριστος Δαμιανού εκπροσώπησε τη Logicom, ως δικηγόρος, στην υπόθεση που αφορά τη διεκδίκηση της κάρτας φιλάθλου συνδέοντας μάλιστα τη σχέση πεθερού-γαμπρού, οι οποίοι είναι στην προκειμένη είναι ο Άριστος Δαμιανού ως δικηγόρος και ο πεθερός του ως διευθυντικό στέλεχος της Logicom. Το δεύτερο σημείο στις κατηγορίες του κ. Φαίδωνος αφορά σε θέμα που ο κ. Δαμιανού ενέγραψε ως βουλευτής και δη στην Επιτροπή Θεσμών, αναφορικά με τον διαγωνισμό της κατακύρωσης για το λογισμικό της κάρτας φιλάθλου.

Όσο αφορά στο πρώτο θέμα που αναφέρεται σε εμπλοκή του Άριστου Δαμιανού ως δικηγόρου της Logicom στην υπόθεση της κάρτας φιλάθλου, αναφέρεται ότι διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews τονίζουν ότι το δικηγορικό γραφείο της εταιρείας τόσο στο εν λόγω θέμα, όσο και σε πολλές άλλες νομικές υποθέσεις είναι το Σκορδής και Παπαπέτρου. Στέλεχος από το δικηγορικό γραφείο τόνισε μιλώντας στο InBusinessNews: «Μας έκανε μεγάλη έκπληξη η τοποθέτηση του κ. Φαίδωνος, ξέροντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση που χειριζόμαστε εδώ και καιρό ως γραφείο. Μάλιστα εντός της εβδομάδας αναμένεται έκδοση απόφασης από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για το εν λόγω ζήτημα».

 

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα το οποίο ο κ. Φάιδωνος εγείρει κατά του κ. Δαμιανού, δηλαδή της εγγραφής θέματος στη Βουλή για την κάρτα φιλάθλου, ενώ ο πεθερός του εργάζεται στη Logicom, τα δεδομένα σε σχέση με την υπόθεση έχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία το InBusinessNews παραθέτει με τη χρονική σειρά που έχουν επισυμβεί.

Κατά της κάρτας φιλάθλου το ΑΚΕΛ
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τόσο ο Άριστος Δαμιανού όσο και το ΑΚΕΛ ευρύτερα τάσσονται κατά της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, κυρίως για την ουσία του ζητήματος το οποίο αξιολογούν ως μαζικό φακέλωμα αλλά και ως ζήτημα που δεν θα έπρεπε να χειρίζεται ο ΚΟΑ αλλά ίσως τα σωματεία με τους οπαδούς τους. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ έχει εντοπίσει κενά στη διαδικασία κατακύρωσης του διαγωνισμού, λόγος που οδήγησε σε εγγραφή του θέματος από τον Άριστο Δαμιανού σε συζητήσεις της Επιτροπής Θεσμών, με τα ερωτήματα και τα ζητήματα να έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των συζητήσεων της Βουλής. Εξάλλου, ενώ το θέμα συζητείτο στη Βουλή, η εταιρεία Logicom ήδη κατέφυγε με προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, δίνοντας νέα διάσταση στο ζήτημα και ουσιαστικά μακριά από όποια πολιτική απόφαση και θέτοντας το θέμα εντός νομικού πλαισίου.

Η σχέση που ο δήμαρχος Πάφου εντοπίζει μεταξύ Logicom και Άριστου Δαμιανού περιορίζεται στην οικογενειακή σχέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, με τον υπεύθυνο προσφορών της Logicom, ο οποίος είναι πεθερός του. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον τόσο η στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος Πάφου έναντι του συγκεκριμένου ζητήματος, όσο και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ο οποίος ήδη άνοιξε νομική διαδικασία κατά του κ. Φαίδωνος, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου του.

Σαμψών: Διαχρονικά και σταθερά κατά της κάρτας οπαδού ο Άριστος Δαμιανού
Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του InBusinessNews για το άνωθεν θέμα, επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της Επ. Νομικών, Σωτήρη Σαμψών, θέτοντας ερώτημα αναφορικά με τη στάση του ΑΚΕΛ και δη του Άριστου Δαμιανού επί του προκειμένου. Η απάντηση του κ. Σαμψών ήταν: "Από την αρχή του εν λόγω θέματος ο κ. Δαμιανού ήταν κατά, όπως είναι βεβαίως και το ΑΚΕΛ. Πάντως, η θέση του κάθε βουλευτή όπως και του κ. Δαμιανού είναι καταγεγραμμένη και στα πρακτικά της Βουλής τα οποία ο καθένας μπορεί να δει".
 

 

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου