Σταθερά σε αποπληθωρισμό η Κύπρος

Ο πληθωρισμός στην Κύπρο παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,2 % το Μάρτιο 2016 σε σύγκριση με το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σημείωσε δε, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ των 28.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία ( -2,4% ), την Κύπρο ( -2,2% ) και στη Βουλγαρία ( -1,9% ). Τα ψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο ( 1,6 % ) , τη Σουηδία ( 1,2 % ) και τη Μάλτα ( 1,0 % ) .

Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ σε ετήσια βάση ήταν 0,0 % το Μάρτιο του 2016 έναντι -0,2% το Φεβρουάριο . Το Μάρτιο του 2015, το ποσοστό ήταν -0,1% . Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης 0,0 % το Μάρτιο του 2016 έναντι -0,1 % το Φεβρουάριο. Ένα χρόνο πριν, το ποσοστό ήταν -0,1% . Το Μάρτιο του 2016 αρνητικά ετήσια ποσοστά παρατηρήθηκαν σε δεκαπέντε κράτη μέλη. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 , ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε εννέα .

Η μεγαλύτερη αυξητική επίδραση στον ετήσιο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ προήλθε από τα εστιατόρια και τις καφετέριες ( 0,12 ποσοστιαίες μονάδες ) , τα πακέτα διακοπών ( 0,09 ποσοστιαίες μονάδες) και τα ενοίκια ( 0,07 ποσοστιαίες μονάδες) , ενώ τα καύσιμα για τις μεταφορές ( -0,60 ποσοστιαίες μονάδες) , το πετρέλαιο θέρμανσης ( - 0,23 ποσοστιαίες μονάδες) και το φυσικό αέριο ( -0,10 ποσοστιαίες μονάδες) είχαν τη μεγαλύτερη πτωτική επίδραση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου