Ατάι: Θετικά βλέπει η ΕΤΕπ δανειοδότηση για τα Βαρώσια

Την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου όπως και το λιμάνι της πόλης, επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων υπό τον Πρόεδρό της, Βέρνερ Χόγιερ και σύμφωνα με την Κίπρις είναι πρόθυμη να δώσει δάνεια για την ανοικοδόμηση των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στην περιήγηση της αντιπροσωπείας τους συνόδευε η ομάδα του συνδέσμου της εντός των τειχών Αμμοχώστου και μέλη της Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της πρωτοβουλίας, Σερντάρ Ατάι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άμεσης εισόδου ειδικών στην περιοχή των Βαρωσίων για να μελετήσουν. Επιπλέον, πρόσθεσε, οι ειδικοί αυτοί πρέπει να μελετήσουν την κατάσταση και στο λιμάνι, την εντός των τειχών περιοχή αλλά και την περιοχή του “πανεπιστημίου” εγγύς Ανατολή και να ετοιμάσουν μια έκθεση με τις ανάγκες και την χρηματοδότηση που θα χρειαστεί και αυτό – σημείωσε – το μετέφεραν και στους συνομιλητές τους.

Ο κ. Ατάι ανέφερε ότι τα Βαρώσια προβλέπεται να ανοικοδομηθούν ως μια “έξυπνη πόλη” και σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να αξιολογηθεί η χρηματοδότηση μέσω δανείου από την ΕΤΕ. Πρόσθεσε δε ότι ζητούν την άμεση είσοδο ειδικών στα Βαρώσια και κυρίως Αμερικανών γιατί – όπως εξήγησε – έχουν μεγάλη εμπειρία από τις δραστηριότητές τους σε περιοχές όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, μεταπολεμικά. Υποστήριζουν, είπε, και την παρουσία Γερμανών ειδικών που έχουν την εμπειρία του διχοτομημένου Βερολίνου καθώς υποστηρίζουν – είπε – ότι η Αμμόχωστος είναι μια διχοτομημένη πόλη και έχουν ανάγκη ειδικών με τέτοια εμπειρία.

Στηρίζουν, σημείωσε, ένα σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει επενδύσεις από την Δερύνεια μέχρι και την αρχαία Σαλαμίνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου