Yahoo: Μέχρι 11 Απριλίου οι προσφορές

Μόλις δύο εβδομάδες έχουν περιθώριο οι πιθανοί αγοραστές της Yahoo για να υποβάλλουν τις προκαταρκτικές προσφορές τους για τη βασική επιχείρηση της εταιρείας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

 

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η WSJ αναφέρει ότι η Yahoo απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τους επενδυτές, ζητώντας τους να αναφέρουν λεπτομερώς έως τις 11 Απριλίου τα περιουσιακά στοιχεία που επιθυμούν να αγοράσουν, τις προσφορές τους και πώς θα γίνει η χρηματοδότηση.

Οι τραπεζίτες της Yahoo έχουν βρει τους πιθανούς μνηστήρες, όπως είναι η Verizon, η Time και οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου TPG και KKR & Co.

Η Microsoft θα μπορούσε να ενταχθεί και αυτήν τη λίστα αφού έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με εταιρίες private equity για βοήθεια στη χρηματοδότηση μιας εξαγοράς. Ο κολοσσός στα λογισμικά ευελπιστεί να διατηρήσει τα έσοδα που παράγει η συνεργασία του με τη Yahoo σε περίπτωση που η τελευταία αγοραστεί από τρίτο μέρος.

Η CEO της Yahoo Marissa Mayer έχει υποστεί έντονη κριτική κατά τους τελευταίους μήνες για την αργή αποτελεσματικότητα του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει σχεδιάσει.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία