Οφειλές σε κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής οφειλών στις κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις, όπως ενημέρωσαν την Τρίτη την Επιτροπή Οικονομικών εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Σε συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκαν οι δύο προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ που αφορούν τη δυνατότητα να καταβάλλεται σε δόσεις συσσωρευμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή σε ΦΠΑ ή σε κοινωνικές ασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελο Βότση, η Κυβέρνηση ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ετοιμάζει παρόμοιο νομοσχέδιο για τις οφειλές στις κοινωνικές ασφαλίσεις. Πρόσθεσε ότι εφόσον το νομοσχέδιο θα είναι ενώπιον της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί και το ΔΗΚΟ δεν θα επιμείνει στη δική του πρόταση νόμου. Ωστόσο ανέφερε ότι εάν δεν κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία με την πρόταση νόμου.

Ο κ. Βότσης είπε ότι το ίδιο θα γίνει και με τις οφειλές στον ΦΠΑ, «γιατί μας έχουν πει ότι ήδη εφαρμόζουν από μόνοι τους αυτή την πρακτική και έχουμε ζητήσει να μας καταθέσουν τη μεθοδολογία και τους κανονισμούς βάσει των οποίων γίνεται αυτή η διαδικασία για να δούμε κατά πόσον θα είμαστε και επ` αυτού του θέματος ικανοποιημένοι».

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι το πλεονέκτημα του κυβερνητικού νομοσχεδίου σε σχέση με τις προτάσεις νόμου είναι ότι θα επιτρέπει αν υπάρχει ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών, να μειώνονται οι πρόσθετες επιβαλλόμενες πληρωμές ως ποινή.

«Θα ήταν ευχής έργον και θα ελάφρυνε τους ενδιαφερόμενους πολίτες εάν τελικά ψηφίσουμε το νομοσχέδιο γι` αυτό η Επιτροπή θα περιμένει την Κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο δυνατό το νομοσχέδιο» είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία