Καμπανάκι κινδύνου από ΚΕΒΕ για τις απεργίες

Δριμύ κατηγορώ κατά των συντεχνιών για τις απεργίες σε διάφορους ζωτικούς τομείς εξαπέλυσε το ΚΕΒΕ. Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο προειδοποιεί ότι «με παράλυση κινδυνεύει το κράτος και κατ΄ επέκταση η οικονομία, από το κύμα αδικαιολόγητων απεργιών που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες σε ζωτικούς τομείς του».

Το ΚΕΒΕ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα για να μπει τέλος «σ΄ αυτή την απερίγραπτη», όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση.

Ήδη, με την πληροφόρηση που έχει το ΚΕΒΕ από μέλη του, «πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εκτελωνισμό των προϊόντων τους από το λιμάνι Λεμεσού, ενώ είναι γνωστά και τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τους ασθενείς στα νοσοκομεία», σημειώνει σε ανακοίνωση.

Τώρα, προσθέτει, το κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων επεκτείνεται και στην ΑΗΚ, όπου οι συντεχνίες κήρυξαν απεργία από τις 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ, «η κατάσταση που δημιουργείται από αυτές τις αδικαιολόγητες απεργίες και ετσιθελισμούς των συντεχνιών είναι απαράδεκτη και ζημιώνει ανεπανόρθωτα την οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Το ΚΕΒΕ, καλεί ξανά την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση σχετικής νομοθεσίας για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες ώστε να τερματιστούν αυτά τα φαινόμενα.

«Δεν είναι δυνατόν», τονίζει το ΚΕΒΕ, «να παραλύει το κράτος και να φορτώνεται τεράστιες ζημιές η οικονομία από τις πρωτοφανείς απεργίες των συντεχνιών».

Σε μια περίοδο που η οικονομία προσπαθεί να βρει τους βηματισμούς της, επισημαίνει το Επιμελητήριο, και να εξέλθει της οικονομικής κρίσης, «δεν είναι κατανοητό οι συντεχνίες με πράξεις και αποφάσεις τους να ναρκοθετούν τις θυσίες ολόκληρου του λαού».

Το ΚΕΒΕ δηλώνει δημόσια ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή και ότι «θα  προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του».

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»