ΚΕΒΕ: Σημαντική η συμφωνία στα ξενοδοχεία

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την συμφωνία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία η οποία υπογράφηκε τη Δευτέρα 21/3/2016 στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτας Αιμιλιανίδου σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του τουριστικού τομέα σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ, η συμφωνία μεταξύ των ξενοδόχων και των συντεχνιών αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, τη νέα περίοδο, όπου υπάρχουν καλές προοπτικές και ενδείξεις.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμβολή του ΚΕΒΕ στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ξενοδόχων και των συντεχνιών, καθώς το θέμα αφορά ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της οικονομίας και κρίθηκε επιτακτική ανάγκη, όπως βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να ικανοποιούνται και οι δυο πλευρές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Το ΚΕΒΕ επίσης χαιρετίζει «τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου και την αποφασιστικότητα που επέδειξε έτσι ώστε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις» να επιτευχθεί η συμφωνία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Ο εποικοδομητικός διάλογος και η συναίνεση αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι οι υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές φέρνουν πάντοτε αποτελέσματα» προσθέτει το ΚΕΒΕ. Στόχος τόσο του Επιμελητηρίου, είναι να αποφεύγονται οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις, οι οποίες μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα είχαν για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία και την οικονομία γενικότερα.

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»