Τζίρος εκατομμυρίων σε παράνομους χώρους τζογαρίσματος

Συντονισμένη επιχείρηση για καταπολέμηση των αδικημάτων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος χωρίς άδεια διενήργησε η Αστυνομία στη Λευκωσία. Φαίνεται να έγιναν αποδεκτά στοιχήματα πέραν των €15,000,000 από το 2014 μέχρι το 2016.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έγιναν έρευνες σε τρία υποστατικά και οικίες, στη Λευκωσία από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για καταπολέμηση των αδικημάτων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος χωρίς άδεια και παροχής υπηρεσιών για διεξαγωγή στοιχήματος μέσω ανταλλακτηρίου.

Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε στην οικία 46χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα τετράδιο σημειώσεων και μια εξωτερική μνήμη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία 48χρονου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η τρίτη έρευνα διενεργήθηκε σε διαμέρισμα, ιδιοκτησία του 46χρονου και του 48χρονου. Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε ο 48χρονος, να βρίσκεται μπροστά από ηλεκτρονικό υπολογιστή και να διαχειρίζεται συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μέσω αυτής  ο 48χρονος φέρεται να παρείχε τη δυνατότητα σε αντιπροσώπους του, στην Κύπρο και το εξωτερικό, να δέχονται στοίχημα από διάφορους παίκτες, στους οποίους οι αντιπρόσωποι παραχωρούσαν κωδικούς πρόσβασης.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, φαίνεται ότι τα συνολικά στοιχήματα που δέχθηκαν κατά τα έτη 2014 με 2016, ξεπερνούν το ποσό των €15,000,000. Ως τεκμήρια, κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα αριθμός εγγράφων και σημειώσεων και τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο 46χρονος και ο 48χρονος, οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου ανακρίθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, εν αναμονή της δικανικής εξέτασης επί των τεκμηρίων.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα