Powered by

Ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Κύπρου – Λιβάνου

Ιδρύθηκε πρόσφατα στο Λίβανο το επιχειρηματικό συμβούλιο Κύπρου – Λιβάνου, στην παρουσία επιχειρηματιών και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Βηρυτό, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου στο Λίβανο Ελπιδοφόρος Ηλία ανέφερε ότι προσβλέπει «στη συμβολή του συμβουλίου στην ανάπτυξη της οικονομική συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νεοϊδρυθέντος συμβουλίου.

Εξέφρασε παράλληλα την «ετοιμότητα της Πρεσβείας να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη προς επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί».

Σε δική του ομιλία, ο Πρόεδρος του συμβουλίου George Chehwane ανέφερε ότι «κάλλιο αργά παρά ποτέ», προσθέτοντας ότι δεδομένης της ιστορίας συνεργασίας και κοινών συμφερόντων που μοιράζονται οι δύο χώρες, καθώς και ενός υποσχόμενου μέλλοντος, θα έπρεπε ένα τέτοιο συμβούλιο να είχε ιδρυθεί εδώ και πολύ καιρό.

Συνέχισε λέγοντας ότι στόχος του συμβουλίου είναι «να συμβάλει στην ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, έτσι ώστε να φτάσει στα ίδια επίπεδα με την κοινή ιστορία που τις ενώνει».

Η Κύπρος ανοίγει την πόρτα προς την ΕΕ, ενώ ο Λίβανος ανοίγει την πόρτα προς τον αραβικό κόσμο, είπε, προσθέτοντας ακόμη ότι στις 19 Φεβρουαρίου η Κύπρος θα φιλοξενήσει ένα πολύ σημαντικό συνέδριο στη Λεμεσό.

Απεύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Λιβάνιους επενδυτές στην Κύπρο να ενταχθούν στο επιχειρηματικό συμβούλιο. Ενωμένοι, είπε, «μπορούμε πετύχουμε περισσότερα, κυρίως στο επίπεδο της ενδυνάμωσης μιας ισοζυγισμένης οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου».

Δειτε Επισης

Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»