Επιχειρηματική Αποστολή ΚΕΒΕ στη Βουλγαρία

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Βουλγαρία, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Κυπρο-Βουλγάρικο Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων διοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Σόφια, στις 23 Φεβρουαρίου 2016.

Το Φόρουμ στη Σόφια προσφώνησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Βούλγαρος ομόλογος του κ. Rosen Plevneliev. Παρουσίαση πραγματοποίησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής και ο Πρόεδρος του Κυπρο-Βουλγάρικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Ξένιος Ξενόπουλος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε το Hellenic Business Council in Bulgaria προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου και του ΚΕΒΕ.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια της Αποστολής οι Κύπριοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

Οι Επιχειρηματικές Αποστολές πραγματοποιούνται πάντα με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και με τη συνεργασία του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων. Μέσα από τις εν λόγω Αποστολές το ΚΕΒΕ συνεχίζει την έντονη προσπάθεια προώθησης της Κύπρου στο εξωτερικό, με πρώτιστο στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου διαφόρων χωρών για τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, καθώς και ως περιφερειακή ή διεθνής βάση πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Πέραν από τους διοργανωτές, στην Αποστολή συμμετείχαν δώδεκα επιχειρήσεις καθώς και αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγοί της Επιχειρηματικής Αποστολής ήταν οι εταιρείες Baker Tilly Klitou & Partners και K. Treppides & Co.

Δειτε Επισης

Με κέρδη 1,92% έκλεισε το ΧΑΚ
Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Υστερούν σε χρηματοοικονομικές γνώσεις οι Κύπριοι-Τα αποτελέσματα μελέτης του ΚΟΕ του Παν. Κύπρου
Ένωση Πλοιοκτητών: Έμπρακτη συμμετοχή στην προσπάθεια «Αμάλθεια»-Προσέφερε τρόφιμα αξίας €300.000
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν πρώην στελέχη του ΡΙΚ