Ύστατη προσπάθεια για Noble, ENI και Total

Οριστική λύση επιδιώκεται να εξευρεθεί στο θέμα της μετακίνησης των χερσαίων υποδομών των τριών εταιρειών Noble, ENI και Total από το λιμάνι Λάρνακας στο λιμάνι Λεμεσού. 

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και των τριών εταιρειών.

Στόχος, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη είναι να εξευρεθεί οριστική λύση στο θέμα που προέκυψε, «για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τόσο οι γεωτρήσεις όσο και η ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη από τις χερσαίες εγκαταστάσεις».

Μιλώντας μετά από συνέντευξη Τύπου στο ΚΕΒΕ, ερωτηθείς αν είναι εφικτό να πειστούν οι εταιρείες να μην μεταφέρουν σε άλλη χώρα τις υπηρεσίες τους, ο υπουργός Ενέργειεας σημείωσε ότι αυτή είναι η προσπάθεια, εξηγώντας ότι έχουν ήδη βρεθεί οι σχετικοί χώροι, οι οποίοι θα προταθούν στις τρεις εταιρείες. «Έχουμε στρατηγικές υποδομές, έχουν εξευρεθεί κάποιοι χώροι από το Υπουργείο Μεταφορών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στις εταιρείες, και θέλουμε να ακούσουμε από τις ίδιες κατά πόσο θεωρούν ότι υπάρχουν προβλήματα με τους χώρους που βρέθηκαν», επισήμανε σχετικά.

Σε ερώτηση κατά πόσο η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι διαχειρίσιμη ή αν παίρνει πίσω τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι «αν και κάθε μέρα που περνάει είναι πολύ σημαντική», εντούτοις στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση οριστικής λύσης με τις χερσαίες βάσεις που χρειάζονται, «τότε είναι διαχειρίσιμη».

Δειτε Επισης

ΑΔΜΗΕ: Καλωδιακός σταθμός προσαιγιάλωσης οπτικών ινών δημιουργείται στην Κρήτη
Επιστολή Γ. Παπαναστασίου προς Chevron για στοχευμένες ενέργειες εντός εξαμήνου
Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό-Απώλειες άνω του 3%
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
Φυσικό αέριο: Ασανσέρ οι τιμές στη Βρετανία-Υποχωρεί η παραγωγή αιολικής ενέργειας
OPEC: Η παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο
Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο