Στις θεματικές εκδρομές οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου- Ισραήλ

Για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Yariv Levin. Κατά τη διάρκεια τουριστικής έκθεσης στο Τελ Αβίβ, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο,  ο κ. Levin υπογράμμισε ότι λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας των δύο χωρών, δημιουργούνται πιθανότητες περαιτέρω συνεργασίας πέρα από την ενέργεια και θα πρέπει να υπάρξει άξονας συνεργασίας στον τουριστικό κλάδο καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τις θεματικές εκδρομές από την Κίνα. 

«Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά καλές. Πιστεύω ότι είναι μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο επειδή πολλοί Ισραηλίτες επισκέπτονται την Κύπρο, αλλά επειδή και το Ισραήλ είναι ωραίος προορισμός και οι Ισραηλίτες φιλόξενος λαός. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε οι δύο χώρες (Ισραήλ, Κύπρος- ακόμα και η Ελλάδα), σε θεματικές εκδρομές (π.χ. σαφάρι). Δηλαδή να διοργανώνουμε από κοινού εκδρομές σε τουρίστες που έρχονται από μακρινές χώρες».

Ερωτηθείς ποιες κινήσεις έχουν γίνει για να ενισχυθεί η συνεργασία, ανέφερε ότι με την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών. «Θέλουμε να γνωρίσουμε την Κύπρο μέσω του τουρισμού. Θέλουμε να προωθήσουμε το Ισραήλ ως κοντινό φίλο και γείτονα». 

Τι είδους τουρισμό;
Παράλληλα, ο κ. Levin σημείωσε ότι ο τουρισμός δεν πρέπει να είναι μονοθεματικός. «Θέλουμε να προβάλλουμε το Ισραήλ ως προορισμό για ιστορικό, θρησκευτικό, επιχειρηματικό, entertainment, leisure και ιατρικό τουρισμό. Και αντίθετα οι Ισραηλίτες θέλουν να δουν πολλά στην Κύπρο όπως τις θάλασσες και τις ιστορικές εκκλησίες». 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο