Συνδυασμένα ταξίδια σε Κύπρο- Ισραήλ για αύξηση τουρισμού

Διάφορα πιλοτικά προγράμματα «τρέχουν» αυτή τη στιγμή ώστε να προωθήσουν την Κύπρο και το Ισραήλ ως τουριστικούς προορισμούς στις αγορές της Άπω Ανατολής και της  Κεντρικής Ασίας. Όπως ανέφεραν στο InBusinessNews οι αρμόδιοι φορείς -στο περιθώριο της τουριστικής έκθεση ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ- πρόθεση των δύο χωρών είναι η ετοιμασία θεματικών πακέτων διακοπών και η προώθηση του συνεδριακού και γαμήλιου τουρισμού.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής, ανέφερε πως υπάρχουν αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το Ισραήλ για κοινό όφελος. «Πρέπει επιδιώξουμε μεγαλύτερη παρουσία στο Ισραήλ. Με την αύξηση των εταιρειών στην αγορά, αλλά και νέων, βαδίζουμε προς αύξηση των τουριστών», πρόσθεσε. 

Κίνητρα σε τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ
Η Διευθύντρια του ΚΟΤ στο Ισραήλ Λουίζα Βαράκλας ανέφερε ότι παρέχουν διάφορα προγράμματα κινήτρων για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού. Όπως ανέφερε, επιδιώκεται ανάπτυξη του συνεδριακού και του γαμήλιου τουρισμού αλλά και του τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος όπως spa tourism, πεζοπορία (hiking), φύση και ποδηλασία. Σημειώνει επίσης ότι η αύξηση των αεροπορικών εταιρειών και των πτήσεων από το Ισραήλ προς την Κύπρο βοήθησαν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το γραφείο του ΚΟΤ στο Ισραήλ κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτον, υπάρχει στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες ώστε να τους βοηθούν να επιλέγουν το καλύτερο προϊόν για τους πελάτες τους. Δεύτερον, προωθούνται διαφημίσεις σε έντυπα, τηλεόραση και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ώστε να παρουσιάσουν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό. Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τους δημοσιογράφους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να προβάλουν την Κύπρο καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω αυτών των προσπαθειών, ο αριθμός των Ισραηλινών που επισκέφθηκαν την Κύπρο το 2015 ανήλθε στους 98 χιλιάδες, σε σύγκριση με τους 60 χιλιάδες το 2014.

Πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ: Τα συνδυασμένα ταξίδια θα επιφέρουν κέρδη και για τις δύο χώρες
Η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ Θεσσαλία- Σαλίνα Σιάμπου τόνισε ότι οι κυπροισραηλινές σχέσεις έχουν πάρει δυναμική πορεία καθώς υπάρχει, όπως ανέφερε, δίψα για συνεργασία σε πολλούς τομείς. «Πρόθεση των δύο χωρών είναι να βάλουν στα σκαριά διάφορα έργα και να φέρουν σε επαφή επιχειρηματικούς κύκλους στους κλάδους όπως: τις νεοφυείς επιχειρήσεις, στην έρευνα και τεχνολογία, στον τουρισμό, την αφαλάτωση και τους υδάτινους  πόρους». Εξήγησε ότι στόχος είναι να προσεγγιστούν αγορές από την Άπω Ανατολή, ή την Κεντρική Ασία, που βλέπουν φιλικά τόσο την Κύπρο όσο και το Ισραήλ. «Τα συνδυασμένα ταξίδια θα επιφέρουν κέρδη και για τις δύο χώρες», τόνισε.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμής κάλεσε τους Κύπριους να επισκεφθούν το Ισραήλ, καθώς υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την χώρα. Πρόσθεσε όμως πως για να έχουμε επιτυχία ως χώρα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων, συμπεριλαμβανομένου του ΚΟΤ, των τουριστικών γραφείων και των ξενοδόχων.

Η Διευθύντρια του ΚΟΤ στο Ισραήλ Λουίζα Βαράκλας

Η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ Θεσσαλία- Σαλίνα Σιάμπου 

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμής

 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο