Powered by

Έβδομος μήνας πτώσης για τις εξαγωγές της Κίνας

Μείωση, για έβδομο συνεχή μήνα, κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι εξαγωγές της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, καθώς η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση έπληξε την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τις πρόσφατες ενδείξεις για σταθεροποίηση της.

Το αποτέλεσμα, το οποίο δεν αναμένετο από τους αναλυτές, έρχεται τη στιγμή που κινέζικες εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό έχουν δει τα περιθώρια κέρδους τους να πιέζονται από την αύξηση τόσο του κόστους εργασίας όσο και του ανταγωνισμού από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,3%, σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4%, με τα στοιχεία να είναι χαμηλότερα των προσδοκιών των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg News. Νωρίτερα, οι τελωνειακές αρχές της Κίνας έδωσαν τα στοιχεία σε όρους κινέζικου νομίσματος, τα οποία έδειξαν μείωση των εξαγωγών κατά 3,2% και αύξηση των εισαγωγών κατά 3,2%, σε ετήσια βάση.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο έμπορας αγαθών και οι επιδόσεις της επηρεάζουν τους εταίρους της από την Αυστραλία μέχρι τη Ζάμπια.

Με εξαγωγές ύψους 178,2 δισεκατομμύρια δολάρια και εισαγωγές ύψους 129,1 δισεκατομμύρια δολάρια το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε τον Οκτώβριο σε 49,10 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Αν και η αξία του κινέζικου νομίσματος έχει διολισθήσει σε χαμηλό έξι ετών έναντι του δολαρίου τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας τα κινεζικά προϊόντα φθηνότερα, αυτή δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει τις εξαγωγές σε θετικό έδαφος.

Το γιουάν έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω σήμερα Τρίτη μετά την ανακοίνωση της Λαϊκής (Κεντρικής) Τράπεζας της Κίνας ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μειώθηκαν σχεδόν 46 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τους κατά το τρέχον έτος καθώς οι εκροές κεφαλαίων επηρέασαν τα μεγαλύτερα στον κόσμο συναλλαγματικά αποθέματα, αυτά της Κίνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας