Powered by

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα σχέδια της ΑνΑΔ

Το Υπουργείο Εργασίας δρομολογεί για σκοπούς αντιμετώπισης της ανεργίας νέα Σχέδια κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας που θα υλοποιηθούν από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), τα οποία θα απευθύνονται σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δήλωσε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η αρμόδια υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα της ΑνΑΔ για το 2015 .

Η κ. Αιμιλιανίδου χαρακτήρισε, εξάλλου, πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή δυο Σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα οποία υλοποίησε η ΑνΑΔ για τοποθέτηση ανέργων για απόκτηση εργασιακής πείρας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς.

Ανέφερε ότι όσον αφορά το πρώτο Σχέδιο, από την έναρξή του το 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, επωφελήθηκαν 5.553 άνεργοι νέοι πτυχιούχοι, με συνολική δαπάνη μέχρι σήμερα €18,2 εκατ. Στο δεύτερο Σχέδιο, από την έναρξη του το 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, επωφελήθηκαν 1.725 άνεργοι, με συνολική δαπάνη μέχρι σήμερα €5,8 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

Δαπάνη €18,4 εκατ. σε κατάρτιση
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑνΑΔ, Δημήτρης Κιττένης, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του 2015, δαπανήθηκε για δραστηριότητες κατάρτισης συνολικό ποσό €18.408.603. Κατά την ίδια περίοδο υπήρξαν 51.302 συμμετοχές ατόμων σε 6.081 προγράμματα κατάρτισης που ενέκρινε και επιχορήγησε η ΑνΑΔ, πρόσθεσε.

Ο κ. Κιττένης παρουσίασε συνοπτικά τα σημαντικότερα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ΑνΑΔ για το 2015, καθώς και κάποιες δράσεις που ήδη υλοποιεί, τα οποία επικεντρώθηκαν στα αποτελέσματα από την εφαρμογή συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την ΑνΑΔ Έργων για τοποθέτηση άνεργων νέων σε επιχειρήσεις/οργανισμούς για απόκτηση εργασιακής πείρας, καθώς και για την Επέκταση και Λειτουργία Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα της υλοποίησης του Συστήματος Αξιολόγησης και Πιστοποίησης των Συντελεστών Παροχής Κατάρτισης, του Ειδικού Σχεδίου Πρόληψης-Σχεδίου Δράσης της ΑνΑΔ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση και την ανεργία, και του Ειδικού Σχεδίου Δράσης για προώθηση των Πράσινων Δεξιοτήτων.

Πρόσθετα, έγινε ειδική αναφορά στην Πρωτοβουλία της ΑνΑΔ για στήριξη του τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων, καθώς και στο Σχέδιο Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς. Τέλος, αναφέρθηκε στις Έρευνες και Μελέτες της ΑνΑΔ που ολοκληρώθηκαν κατά το 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ