powered by

Τελική εκδήλωση του έργου BaSE για τη νεανική επιχειρηματικοτητα

Την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η τελική εκδήλωση του επιχορηγημένου, από το Erasmus+, έργου «Become a Successful Entrepreneur (Γίνε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας)». 

Το εν λόγω έργο έχει ως στόχο να βοηθά, κατευθύνει και υποστηρίζει τους νέους, για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν με επιτυχία τη δική σους επιχείρηση και εντάσσεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 – 2020.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 άτομα από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, Κύπρου και Ελλάδας. Αρχικά ο συντονιστής του έργου, Μιχάλης Κωνσταντίνου (MCIPR) έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση του έργου και των στόχων του, από την Κάλια Δημητριάδου (Kalys Solutions Ltd), δημιουργό του εν λόγω. Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εργασίες τους στο έργο οι κύριοι Μπάμπης Σαμαντζής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Χάρης Ζαχαράτος (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2015 και λήγει τέλος του παρόντος μήνα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, φτιάχτηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να παρέχουν την βοηθητική εκπαίδευση στους νέους όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τρόπο δημιουργίας, διαχείρισης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του προγράμματος, υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με την εκκίνηση, και διαχείριση επιχειρήσεων, καθώς και λογισμικό πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος (virtual reality simulation game) – το παιχνίδι. Μέσω του παιχνιδιού, οι χρήστες, μπορούν να εξασκήσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις στην εξέλιξη και πορεία του παιχνιδιού και, άρα, της εικονικής τους επιχείρησης. Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, παρέχεται στους χρήστες τελική αξιολόγηση μέσω της οποίας μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τις αδυναμίες τις οποίες έχει αναγνωρίσει το λογισμικό και πώς να τις αντιμετωπίσουν.

Τέλος, αναφέρεται ότι στο έργο BaSE, συμμετέχουν το Μ.Κ. Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων ως συντονιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός, τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Θεσσαλίας και το εξειδικευμένο γραφείο σε θέματα επιχειρηματικότητας και  ευρωπαϊκών προγράμματων,  Kalys Solutions ως εταίροι.

Δειτε Επισης

Bolt: Λανσάρει την υπηρεσία Bolt Send για παράδοση δεμάτων αυθημερόν στη Λευκωσία
Συνάντηση με επίκεντρο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο θεσμών-Τα είπαν ΣΕΛΚ και Γενικός Ελεγκτής
Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και George of London ένωσαν δυνάμεις για το Movember
Σχέδιο στήριξης εφημερίδων και πρακτορείων διανομής Τύπου από το ΥΠΟΙΚ-Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις
SOFTONE: Χρυσός χορηγός στην ετήσια εκδήλωση του Cyprus Payroll Management Association
Χαιρετίζει τη συνεργασία ΤΕΠΑΚ και ΚΣΕΕΚ το ΚΕΒΕ-Στρατηγικό βήμα ανάπτυξης
ΟΠΑΠ Κύπρου: Σχεδόν 70 εκατ. για επενδύσεις και έργα προς όφελος των Κυπρίων πολιτών-Η δέσμευση της εταρείας
Τεράστιο ενδιαφέρον για τα κυπριακά Πανεπιστήμια από Ελλαδίτες-Ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις
Η Ελληνική Τράπεζα στήριξε και φέτος τον θεσμό Movember Cyprus
EKO Kύπρου: Αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία της με την Πυροσβεστική Υπηρεσία