Powered by

«Πράσινο» Υπουργικού στη δημιουργία Υφυπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας

Πράσινο φως στα νομοσχέδια για δημιουργία Υφυπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας άναψε σε συνεδρία του την Τετάρτη (26 Οκτωβρίου)  το Υπουργικό Συμβούλιο.  

Τα εν λόγω  νομοσχέδια θα κατατεθούν σύντομα στη βουλή, προκειμένου να αρχίσει ενώπιον των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών η συζήτηση για ψήφισή τους από τη Βουλή.

Μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός πάρα τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε ότι τα δύο υφυπουργεία θα είναι διοικητικά αυτοτελή και θα διέπονται από ένα στρατηγικό σχεδιασμό.  Με τη δημιουργία των δύο αυτών υφυπουργείων, πρόσθεσε, θα καλυφθεί  ένα θεσμικό κενό, που υπήρχε στους δύο συγκεκριμένους σημαντικούς τομείς της οικονομίας. 

Ο κ. Πετρίδης επανέλαβε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα αποτελεί μετεξέλιξη του ΚΟΤ.  Υπενθυμίζεται ότι βάσει των σχεδιασμών, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου. Γι αυτό και τα χρονοδιαγράμματα είναι ιδιαιτέρως ασφυκτικά, ενώ πάνω σε αυτό το χρονοδιάγραμμα στηρίχθηκε και ο εξάμηνος διορισμός του νέου ΔΣ του ΚΟΤ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ο Υφυπουργός, ο οποίος θα διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα στον τομέα του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αρμοδιότητες για θέματα τουρισμού, οι οποίες είναι σήμερα διάσπαρτες σε διαφορετικά τμήματα και υπηρεσίες, θα συγκεντρωθούν στο νεοσυσταθέν Υφυπουργείο, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη στρατηγικής στον τουρισμό. Τονίζεται ότι ο Υφυπουργός θα έχει κοντά του ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα αποτελείται από κόμματα και επαγγελματίες φορείς του τουρισμού, οι οποίοι θα του παραθέτουν τις εισηγήσεις και τους προβληματισμούς τους επί των διαφόρων αποφάσεων που θα λαμβάνονται. 

 

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας