Powered by

Συμβουλευτική η επιστολή Μοσκοβισί στον ΥΠΟΙΚ

Συμβουλευτικό χαρακτήρα έχει η επιστολή Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, διευκρίνισε η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Άννικα Μπράιτχαρτ.

Συμβουλευτικό χαρακτήρα έχει η επιστολή Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, διευκρίνισε η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Άννικα Μπράιτχαρτ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, "και μόνο το γεγονός ότι η επιστολή είναι δημόσια προσβάσιμη στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, είναι απόδειξη του πόσο διάφανοι είμαστε σε αυτά τα θέματα". Χαρακτήρισε δε το περιεχόμενό της ως "αυτοεπεξηγούμενο - self explanatory". Απέφυγε, κατά την πάγια τακτική της Κομισιόν, "να σχολιάσει τα σχόλια" από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με το αν και κατά πόσο η μεθοδολογία της είναι "αντιφατική".

"Σε αυτή τη φάση ζητάμε επιπλέον πληροφορίες", είπε η κ. Μπράιτχαρτ, σημειώνοντας ότι "η ανταλλαγή επιστολών είναι τμήμα της τακτικής διαδικασίας συνεργασίας που έχουμε".

Τόνισε μάλιστα ότι η Κομισιόν δεν είναι εδώ για να κάνει μια τελική κρίση, αλλά για να ενημερώσει υπεύθυνα την άλλη πλευρά για τις επιλογές της.

Παρομοίως νωρίτερα, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για την κοινή φορολογική βάση, σημείωσε ότι η Κομισιόν "δεν απειλεί κανέναν, δεν είναι εδώ για να αποδεχθεί ή να απορρίψει" και πως στην περίπτωση της Κύπρου, υπάρχει ένα πρόβλημα με τη διαρθρωτική ισορροπία του προϋπολογισμού, ως προς τα στοιχεία, και πως αναμένει περαιτέρω πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας