Powered by

John Bruton: Η αλήθεια αποτελεί η απάντηση στο λαϊκισμό

Η αλήθεια αποτελεί το μεγαλύτερο αντίδοτο του λαϊκισμού, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας John Bruton, ο οποίος μιλώντας κατά το 7ο Limassol Economic Forum συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί σε οποιαδήποτε περίπτωση έκφραση της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας χαρακτήρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ και η ευρωζώνη ως πολιτικό θέμα και απέδωσε στην έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως οι πολίτες φαίνεται να έχουν ξεχάσει την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε. 

«Δεν υπάρχει οποιοδήποτε εργαλείο το οποίο θεωρείται δημοκρατικό για τους Ευρωπαίους. Πρέπει να αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και να μιλήσουμε για αλληλεγγύη και αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ των κρατών μελών. Ποια είναι η προστιθέμενη αξία της ΕΕ; Οι πολιτικοί του Brexit δεν μπορούσαν να βρουν απαντήσεις στο πιο πάνω ερώτημα και να δώσουν απαντήσεις στο εκλογικό σώμα της Βρετανίας». 

Η ΕΕ προστατεύει τους πολίτες της, η ΕΕ αποτελεί μια ασφάλεια, ενώ η τραπεζική ένωση αποτελεί  μια μορφή ασφάλειας για τις τράπεζες της Ευρώπης, σημείωσε ο κ. Bruton.

Ανέφερε ότι υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των κρατών μελών ως προς το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η διαχείριση του ευρώ, αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα σε ό,τι αφορά την λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων. 

Ένα κοινό νόμισμα χρήζει κοινής προσέγγισης τόσο στη δημοσιονομική πολιτική και την πολιτική για τις τράπεζες, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας για να προσθέσει πως παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες θεσμικές διευθετήσεις για να αντιμετωπιστούν τα δύο αυτά ζητήματα, δεν έχουν εφαρμοστεί.

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου