Powered by

Νέες προειδοποιήσεις κατά του σκληρού Brexit

Η Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον είπε ότι πιστεύει πως μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία η οποία θα διατηρεί για τη Σκωτία την πρόσβαση στην ενιαία αγορά ακόμα και σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας SNP είπε ότι τις προσεχείς εβδομάδες η κυβέρνησή της θα δημοσιοποιήσει προτάσεις για το πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί.
 
Προτεραιότητα, πάντως, σημείωσε η κα Στέρτζιον, θα είναι η συνεργασία με τις υπόλοιπες βρετανικές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να αποφευχθεί το σκληρό Brexit, δηλαδή η προτεραιότητα στους μεταναστευτικούς περιορισμούς έναντι της πρόσβασης στην ενιαία αγορά.
 
Κλείνοντας το συνέδριο του κόμματός της το Σάββατο η αρχηγός του SNP είπε ότι θα παλέψει για να αποτρέψει «τη μοίρα ενός σκληρού Brexit», ενώ προειδοποίησε την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για ακόμα μία φορά ότι δε θα διστάσει να προχωρήσει σε δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας σε περίπτωση που το Λονδίνο δεν διαφυλάξει τα συμφέροντα των Σκωτσέζων στην ενιαία αγορά.
 
«Αν η Συντηρητική κυβέρνηση επιμείνει να πάρει τη Σκωτία μαζί της σε ένα μονοπάτι που θα πλήξει την οικονομία μας, θα στοιχίσει θέσεις εργασίας, θα μειώσει το επίπεδο διαβίωσής μας και θα πλήξει τη φήμη μας ως ανοιχτής, φιλόξενης και πολυπολιτισμικής χώρας, τότε να μην έχετε αμφιβολία ότι η Σκωτία θα πρέπει να έχει την ικανότητα να διαλέξει ένα καλύτερο μέλλον. Και θα φροντίσω η Σκωτία να έχει αυτή την ευκαιρία», είπε η Νίκολα Στέρτζιον απευθυνόμενη στους συνέδρους.
 
Πρόσθεσε δε ότι πάντα πίστευε και ακόμα πιστεύει ότι «η Σκωτία κάποια μέρα θα γίνει μια ανεξάρτητη χώρα».
 
Στην αρχή του συνεδρίου η κα Στέρτζιον είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση ενός αρχικού νομοσχεδίου για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας