Powered by

Στο -0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο το Σεπτέμβριο

Ο πληθωρισμός στην Κύπρο ανέβηκε στο -0,4% το Σεπτέμβριο του 2016, από -0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, εξακολουθεί όμως να είναι ο 4ος χαμηλότερος στην ΕΕ. Πριν από ένα χρόνο ο μηνιαίος πληθωρισμός ήταν -1,9%.

Εν τω μεταξύ, ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν 0,4% το Σεπτέμβριο του 2016, έναντι 0,2% τον Αύγουστο. Το Σεπτέμβριο του 2015, το ποσοστό ήταν -0,1%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης 0,4% το Σεπτέμβριο του 2016, έναντι 0,3% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο πριν το ποσοστό ήταν -0,1%.

Το Σεπτέμβριο του 2016, αρνητικά ετήσια ποσοστά παρατηρήθηκαν σε δέκα κράτη μέλη. Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-1,1%), την Κροατία (-0,7%) και τη Σλοβακία (-0,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,8%), την Εσθονία (1,7%) και την Αυστρία (1,1%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο το 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννέα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε δεκαέξι. Η μεγαλύτερη αυξητική επίδραση στον ετήσιο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ προήλθε από τα εστιατόρια και τις καφετέριες (0,08 ποσοστιαίες μονάδες), τα ενοίκια και τον καπνό (0,05 εκατοστιαίες μονάδες), ενώ τα καύσιμα για τις μεταφορές (-0,12 εκατοστιαίες μονάδες), το φυσικό αέριο (-0,11 ποσοστιαίες μονάδες) και το πετρέλαιο θέρμανσης (-0,10 εκατοστιαίες μονάδες) είχαν τη μεγαλύτερη πτωτική επίδραση.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου