Powered by

Συμφωνία Fiat Chrysler με τους εργαζόμενους

Το σωματείο Unifor που εκπροσωπεί σχεδόν 10.000 εργαζομένους των εργοστασίων της Fiat Chrysler Automobiles στον Καναδά, ανακοίνωσε, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ότι έφτασε σε προσωρινή συμφωνία με την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία εξασφαλίζει νέες επενδύσεις αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων, οι οποίες θα πάνε σε αναβαθμίσεις των εργοστασιακών μονάδων, καθώς και σε αυξήσεις μισθών παρόμοιες με εκείνες που εξασφάλισε τον περασμένο μήνα και η General Motors, τόνισε το σωματείο σύμφωνα με το περιοδικό MarketWatch.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι «παραδοσιακοί» εργαζόμενοι θα λαμβάνουν αύξηση 2% στις αμοιβές τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ οι νέοι προσληφθέντες θα λαμβάνουν αυξήσεις μισθών μετά τον πρώτο χρόνο, ενώ πριν έπρεπε να περιμένουν τρία χρόνια.

Η Fiat Chrysler σχεδιάζει επίσης να ξοδέψει 325 εκατ. δολάρια για την οικοδόμηση μιας νέας μονάδας βαψίματος στις εγκαταστάσεις της στο Οντάριο, δεσμευόμενη για μια αναγκαία επένδυση που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η μελλοντική εργασία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε οριακά σημεία, καθώς η Fiat Chrysler και οι εκπρόσωποι του σωματείου κατέληξαν σε συμφωνία ελάχιστη ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυκτα. Σε περίπτωση που έληγε η προθεσμία χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα ξανάρχιζαν την απεργία.

«Διαφωνήσαμε και επιχειρηματολογήσαμε, αλλά τελικά καθώς πλησιάζαμε στην προθεσμία η Fiat Chrysler συμφώνησε να υιοθετήσει το μοτίβο που παγιώθηκε από την General Motors», δήλωσε ο πρόεδρος του Unifor, Jerry Dias, σε συνέντευξη Τύπου.

Με δύο μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης στον Καναδά, η Fiat Chrysler είναι η δεύτερη μεγαλύτερηπαραγωγός και πωλήτρια ελαφρών οχημάτων στη χώρα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας