Powered by

Φιάσκο πολλών δισ. δολαρίων για τη Samsung

«Βουτιά» 8% έκανε η μετοχή της μεγάλης νοτιοκορεατικής εταιρείας Samsung Electronics, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας προς τους χρήστες του Galaxy Note 7 να κλείσουν τις συσκευές τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην τελευταία 8ετία πτώση της μετοχής της Sαmsung, η οποία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των smartphones Galaxy Note 7, λόγω ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια των πελατών.

Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά περίπου 17 δισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές είχαν «χωνέψει» την πιθανότητα να διακόψει την παραγωγής όλης της σειράς Galaxy Note.

Παράλληλα, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ζημία από το φιάσκο με τις ανακλήσεις είναι πιθανό να πλήξει τη φήμη και τις πωλήσεις της Samsung τους επερχόμενους μήνες, ενώ επεσήμαναν ότι η εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με μια κλιμακούμενη μάχη προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αφού η δεύτερη απόσυρση του προϊόντος μέσα σε δύο μήνες υπογράμμισε τις δυσκολίες της εταιρείας στην επισκευή του προβλήματος και ενέτεινε τις επικρίσεις ότι βιάστηκε να επιρρίψει την ευθύνη για τα προβλήματα ασφαλείας στον αρχικό προμηθευτή των μπαταριών.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με την Financial Times, να είναι «θείο δώρο» για αντιπάλους όπως η Apple και η Google, καθώς αυτή τη στιγμή οι νέες συσκευές τους βγαίνουν στην αγορά ενόψει της κρίσιμης περιόδου πωλήσεων λόγω των εορτών.

Αναλυτής της εταιρείας Macquarie στη Σεούλ εκτίμησε ότι οι πιθανές ζημιές της Samsung μπορεί να φθάσουν τα 2,8 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ποσό αρκετό για να εξαλείψει τα συνολικά λειτουργικά κέρδη της από τη μονάδα κινητών τηλεφώνων στο ίδιο διάστημα.

Όποια κι αν είναι η αιτία, τα προβλήματα ποιότητας έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη «μετάδοση» σε άλλα τηλέφωνα και προϊόντα της εταιρείας, σε περίπτωση που το πρόβλημα ασφαλείας έχει να κάνει με άλλα εξαρτήματα εκτός της μπαταρίας. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άλλα μοντέλα παρουσιάζουν υπερθέρμανση και η έρευνα της Samsung αφορά μόνο στα Galaxy Note 7 που έχουν επηρεαστεί.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας