Powered by

Samsung: Υποπτεύονται νέο ελάττωμα στις μπαταρίες

Ερευνητές πιστεύουν ότι τα πιο πρόσφατα περιστατικά υπερθέρμανσης των smartphones της Samsung Electronics που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του μοντέλου Galaxy Note 7, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφορετικού ελαττώματος από εκείνο που προκάλεσε την αρχική ανάκληση των συσκευών τον περασμένο μήνα.

Προκαταρκτική εξέταση των ενδείξεων από τα πρόσφατα περιστατικά, δείχνουν πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μπαταρίες που κατασκεύασε η κινεζική Amperex Technology. Οι μπαταρίες αυτές υποτίθεται ότι θα ήταν η ασφαλής εναλλακτική εκείνων που προμήθευσε άλλη εταιρεία και προκάλεσαν υπερθέρμανση, φωτιά και λιώσιμο των συσκευών, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον των συζητήσεων κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρείας.

Οι πρώτες μπαταρίες, τις οποίες κατασκεύασε η Samsung SDI –στην οποία η Samsung είναι πολύ μεγάλος μέτοχος- αποδείχθηκε πως ήταν πολύ μεγάλες σε μέγεθος για το Note 7. Μετά τα περιστατικά, η εταιρία αντικατέστησε προηγούμενες συσκευές πελατών με νέες, οι οποίες έφεραν τις μπαταρίες της Amperex που εντέλει επίσης είναι ελαττωματικές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το νέο ελάττωμα εξηγεί το γιατί η τεχνολογική εταιρία εγκατέλειψε τόσο ξαφνικά και απότομα το εμβληματικό της μοντέλο που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί το iPhone 7 της Apple.

Η Amperex, μονάδα της ιαπωνικής TDK, και η Samsung δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

Αναθεώρηση προβλέψεων για τα κέρδη
Η Samsung Electronics αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου στα 5,2 τρισεκ. γουόν (4,66 δισεκ. δολάρια) από τα 7,8 τρισεκ. γουόν εξαιτίας του αντίκτυπου από την απόσυρση των smartphones Galaxy Note 7 από την αγορά.

Σε ανακοίνωσή της προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, η Samsung αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τα έσοδα της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου στα 47 τρισεκ. γουόν από τα 49 τρισεκ. γουόν που προέβλεψε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.
 
ΠΗΓΗ: euro2day/ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας