P.A.T- Plant.A.Tree: Παπούτσια από ανακυκλώσιμα υλικά
07:35 - 10 Οκτωβρίου 2016

Με δέσμευση τη φύτευση ενός δέντρου με την αγορά κάθε ζεύγους παπουτσιών, η νεοσύστατη εταιρεία P.A.T-Plant.A.Tree στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, καθώς και στον εμπλουτισμό των δασικών περιοχών στην Κύπρο.
Η P.A.T. ξεκίνησε τις εργασίες της τον Ιούνιο του 2016 και το πρώτο προϊόν που παρουσίασαν είναι τα παπούτσια τύπου espadrilles και τα οποία κατασκευάζονται σε βιοτεχνία παπουτσιών στην Λευκωσία, με το 30% του εν λόγω τύπου παπουτσιών να αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά. Μέσα από τη συλλογή κολεξιόν Καλοκαίρι - Χειμώνας 2016 η εταιρεία δεσμεύει τους πελάτες με την φύτευση ενός δένδρου, αφού με την αγορά ενός ζευγαριού ένα ποσό προσφέρεται για δεντροφύτευση.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τρεις νεαρούς, Νικόλα Παπαγιάννη, Ανδρέα Γαβριήλ και Μαρίνο Θεμιστοκλέους οι οποίοι γνωρίστηκαν πριν από εννέα χρόνια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Αγγλία και από έκτοτε τους συνδέει δυνατή φιλία. Η ιδέα για την δημιουργία της εταιρείας P.A.T προήλθε μέσα από τα επιχειρηματικά ερεθίσματα των οικογενειών τους, καθώς και από την κοινή αγάπη τους για το περιβάλλον, αφού και οι τρείς κατάγονται από ορεινές περιοχές της Κύπρου.
Στόχος της P.A.T είναι η ευαισθητοποίηση του κυπριακού κοινού αλλά και την ενημέρωση του κοινού για τη σημαντικότητα των δασών και του πρασίνου. Επίσης, παρόλο που η εταιρεία λειτουργεί μόλις τέσσερις μήνες, το brand ήδη υπάρχει σε τέσσερα καταστήματα στη Λεμεσό και έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές για επέκταση τους σε καταστήματα σε όλες τις πόλεις αλλά και το εξωτερικό.