Powered by

Ανάπτυξη 1,5% προβλέπει η ΚT Ιταλίας

Ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2016 και το 2017 σύμφωνα και με τις κυβερνητικές προβλέψεις μετά από την ανάπτυξη της τάξης του 0,8% το 2015 προβλέπει και η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τράπεζα αναφέρει ότι «η ανάκαμψη συνεχίζεται σταδιακά. Η ανάπτυξη των εξαγωγών σταδιακά αντικαθίσταται από την εγχώρια ζήτηση».

Στον οικοδομικό τομέα ιδίως, ο οποίος είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την τριετή βαθιά ύφεση της χώρας, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,4% και κατά 1,9% το 2014 και το 2013 αντίστοιχα, καθώς η Ιταλία προσπαθούσε με δυσκολία να ανακάμψει.

Παρά τη θετική προοπτική, η Τράπεζα προειδοποίησε ότι «παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι» κυρίως λόγω του «ενδεχόμενου επιβράδυνσης των αναδυόμενων οικονομιών (η οποία) μπορεί να είναι πιο έντονη και μακροπρόθεσμη» απ` ό,τι προβλέπεται τώρα.

Η ανεργία η οποία το Νοέμβριο καταγράφηκε στο 11,3%, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρία χρόνια, αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση κατά από το 11% ως το 2017, σύμφωνα με την Τράπεζα.

Η αυξανόμενη ζήτηση και «τα μέτρα μείωσης του εργατικού κόστους που εισήγαγε η Κυβέρνηση» αναμένεται να ενισχύσουν την εργασία.

Ο πληθωρισμός, ο οποίος το 2016 ήταν κατά μέσο όρο 0,1% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1959 – αναμένεται να κινηθεί ανοδικά ως το 0,3% το 2016 και 1,2% τον επόμενο χρόνο, ανέφερε η Τράπεζα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο